MotoGP-kuskilta painavia syytöksiä tuomaristolle: Marquez tai Rossi ei olisi saanut "naurettavaa" rangaistusta

MotoGP-kuljettaja Cal Crutchlowin varaslähdöstä saama varikon läpiajorangaistus herätti paljon keskustelua sunnuntaisen Argentiinan osakilpailun jälkeen.

MAINOS

MotoGP-kausi C Morella!

USA:n GP:n lähetykset 13.-14.4.

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Kärkisijoista Termas de Rio Hondon radalla taistellut Crutchlow määrättiin suorittamaan varikon läpiajorangaistus varaslähdön takia. Tv-kuvien perusteella brittikuljettajan pyörä ei irronnut lähtöruudusta yhtään nopeammin kuin kilpaveljiensä.

Myös C Moren MotoGP-asiantuntija Matti Kiiveri esitti mielipiteensä tilanteeseen. Kiiverin mukaan Crutchlowille sopivampi rangaistus olisi ollut täksi kaudeksi käyttöön otettua lisälenkki, josta kierrosaikaan tulee lisää noin neljä sekuntia.

– Ei hän käytännössä hyödy tuosta (varaslähdöstä) yhtään mitään. Anturi vain haistoi, että pyörä liikahti hieman liian aikaisin. Mielestäni ehdottomasti liian kova rangaistus, Kiiveri alleviivasi studiolähetyksessä.

Varikon läpiajorangaistuksen seurauksena Crutchlow menetti aikaa lähes 30 sekuntia ja putosi koko joukon viimeiseksi. Päätään rangaistuksen suorittamisen aikana pudistellut britti teki kuitenkin upean nousun lopputuloksissa sijalle 12.

Painavia syytöksiä tuomaristolle

Kisan jälkeen Crutchlow marssi välittömästi tuomariston pakeille. Honda-kuljettajan mukaan tuomaristo oli näyttänyt hänelle videota sivuttaisesta kuvakulmasta, jossa hän ei ollut liikkunut "senttiäkään".

MotoGP:n sääntöjen mukaan pyörän pitää olla paikallaan sillä hetkellä, kun punaiset valot sammuvat. Jos punaisten valojen aikana tapahtuu pientä liikettä, on tuomareiden tehtävä tulkinta, onko kuljettaja saanut hyötyä tilanteessa.

– He eivät sanoneet mitään, eivät sanaakaan sinä aikana, kun olin siellä. Olin siellä kymmenen minuuttia, valitin ja sanoin, etten liikkunut, koko tiimini oli, mutta kukaan ei sanonut sanaakaan, Crutchlow avautui Motorsport.comin mukaan.

– Naurettavaa, täysin naurettavaa.

Crutchlowin mukaan vastaavasta tilanteesta ei olisi rangaistu Marc Marquezia tai Valentino Rossia.

– En poimi tähän Valentinoa tai ketään muutakaan. Puhun jostain, jolla on korkea profiili. Sanotaan, että Marc teki sen (varaslähdön), ja hän johti kisaa, uskotteko, että tuomaristo antaisi hänelle varikon läpiajorangaistuksen? Crutchlow kysyi.

– En usko. Se on minun mielipiteeni.

Argentiinan MotoGP-kisan voittoon ajoi Marquez ennen Rossia ja kolmanneksi sijoittunutta Andrea Doviziosoa. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Yhdysvalloissa.


MotoGP-kauden kaikki aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat