Mainos

MOT: TeliaSoneran hallitus ei tiennyt Uzbekistan-kumppanista

TeliaSoneran hallitus päätti Uzbekistanin projektista vaillinaisin tiedoin, kertoo Ylen MOT-ohjelma.

Yhtiön suomalainen hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn olisi halunnut keskeyttää koko projektin jo vuonna 2007.

– Harvinaisen sumeaa ja puutteellista.

– Sekaantuminen tähän soppaan on kaikkea muuta kuin mukavaa, von Weymarn kirjoitti MOT:n haltuunsa saamassa sähköpostissa ruotsalaiselle toimitusjohtajalle Anders Igelille.

TeliaSoneran hallitus päätyi kuitenkin jatkamaan Uzbekistanin projektia.

Hallitus ei MOT:n mukaan tiennyt, että Uzbekistanissa työskennellyt teliasoneralaisten työryhmä oli välillisesti tekemisissä Uzbekistania itsevaltaisesti johtavan presidentti Islam Karimovin tyttären Gulnara Karimovan kanssa. Yhtiön teettämän oman sisäisen selvityksen mukaan projektiryhmä kuitenkin tiesi kenen kanssa asioi.

TeliaSonera on kerrottu siirtäneen yhteensä yli 300 miljoonaa dollaria kumppaniyhtiölleen Takilant Limitedille. Takilantin omistajalla Gayane Avakyanella kerrotaan olevan tiivis yhteys Gulnara Karimovaan.

Kolmea suomalaista teliasoneralaista epäillään tapauksessa törkeästä lahjuksen antamisesta. MOT:n mukaan epäillyt ovat yhtiön Euraasian-johtaja Tero Kivisaari, lakijohtaja Olli Tuohimaa ja projektiryhmässä mukana ollut Esko Rytkönen.

(MTV3 - STT)

Juttua oikaistu 21.5.2013 kello 15.35: Jutun viimeisessä kappaleessa puhuttiin kolmesta syytetystä. Kyse on kuitenkin epäilyistä, eikä syytteitä ole nostettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.