Moskovassa joka toisella asukkaalla on ollut koronatartunta, väittää pormestari – heitti virallisen luvun kertaheitolla romukoppaan

Ulkonaliikkumiskielto hiljensi Moskovan kadut – Venäjä tiukensi rajusti rajoituksiaan 1:59
Vajaa vuosi sitten ulkonaliikkumiskielto tyhjensi Moskovan kadut.

Moskovan ja koko Venäjän koronavirusluvut ovat rankasti alakanttiin, jos kaupungin pormestaria on uskominen.

Moskovan 12 miljoonasta asukkaasta yli puolella on ollut koronavirustartunta pandemian aikana, väittää pääkaupungin pormestari Sergei Sobjanin uutistoimisto Tassille antamassaan kommentissa.

Virallisten lukujen mukaan Moskovassa on ollut 925 000 tartuntaa. Sobjaninin luku on siis yli kuusinkertainen viralliseen tilastoon nähden, ja ylittää reilusti jopa koko maan virallisen tartuntaluvun, 3,7 miljoonaa tapausta. Sobjaninin julkisuuteen tuoma luku perustuu pormestarin mukaan kaupungin hallinnon tekemään "analyysiin ja tutkimukseen".

Hänen mukaansa tilastoiduista koronavirustapauksista vain yksi prosentti on tavattu sellaisilla potilailla, joilta on jo aiemmin otettu positiivinen näyte.

Tähän yhteen prosenttiin vedoten Sobjanin tulkitseekin, että sairastettu tauti antaa immuniteetin ainakin joksikin aikaa.

– Ei ole mitään syytä kiirehtiä rokotukseen, Sobjanin totesi tartuntalukuun vedoten ja suuntasi viestinsä eritoten niille, jotka ovat tartunnan jo kertaalleen saaneet.

Rajoituksia höllättiin

Tällä viikolla Moskovassa luovuttiin joistain koronavirusrajoituksista, kertoo Moscow Times. Koronaviruspotilaille varatut reservisairaalat ovat Moskovassa kuitenkin käytössä ainakin ensi talveen saakka.

– Tarpeemme oli pahimmillaan 14 000 hoitopaikkaa, mutta nyt tarve on alle 10 000, Sobjanin kertoo.

Venäjällä on tänään todettu 19 032 uutta koronavirustartuntaa ja 512 koronaan liittyvää kuolemaa. Moskovassa viruksen aiheuttamaan tautiin on virallisesti kuollut 13 000 ihmistä.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat