Mainos

Moskovan traagisesta lentoturmasta lisätietoa: Salama rikkoi koneen autopilotin, ylipainoinen kone laskeutui rajusti – ministeri syyttää lentäjiä

1:24
Moskovan lentoturman osasyyksi on selvinnyt salamanisku.

Moskovan Sheremetjevon lentokentällä sattuneen lentoturman osasyyksi on selvinnyt salamanisku, kertovat onnettomuustutkijat alustavassa raportissaan.

Aeroflotin Suhoi Superjet 100 -matkustajakone tuhoutui tulipalossa sen jälkeen, kun koneeseen oli tullut vika ja se teki hätälaskun Sheremetjevon lentokentälle 5. toukokuuta.

Moskovasta Murmanskiin matkalla olleessa koneessa oli 73 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Turmassa kuoli yhteentä 41 ihmistä.

Kone teki rajun hätälaskun

Tutkijoiden mukaan salama iski koneeseen ja rikkoi sen automaattiohjausjärjestelmän. Tämän jälkeen lentäjät päättivät palata lentokentälle ja tehdä hätälaskun.

Mediatietojen mukaan kone oli kiertänyt lentokentän yllä kaksi kertaa ennen hätälaskua.

Tutkijoiden mukaan kone oli kuitenkin liian painava laskeutumiseen ja se laskeutui kovalla nopeudella. Tutkijoiden mukaan kone osui rajusti kiitotiehen ja syttyi tuleen.

Tutkijoiden mukaan turma syntyi useiden syiden summana.

Ministeri: Lentäjät tekivät väärän valinnan

Kauppa- ja teollisuusministeri Denis Manturovin mukaan automaattiohjausjärjestelmän rikkouduttua lentäjät tekivät väärän valinnan keskeyttäessään lennon ja palatessaan Moskovaan.

Lentäjät olisivat voineet hänen mukaansa jatkaa lentoa tai kiertelemällä ilmassa vähentää polttoainetta ennen laskeutumista.

– Kyse on aina lentäjän valinnasta, Manturov sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Juttua täydennetty ministerin kommenteilla kello 20.19.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja