Venäläiskone törmäsi lintuparveen ja menetti molemmat moottorinsa – kylmähermoinen kapteeni kertoo: "Kun toinen moottori sammui, tein päätöksen laskeutua siihen paikkaan"

Moskovassa pakkolaskun tehneen matkustajakoneen kapteeni esiintyi torstai-iltana televisiossa kertomassa tapahtumien kulusta. Asiasta kertoo uutistoimisto Tass.

Ural Airlinesin Airbus A321 törmäsi lintuparveen lentoonlähdön yhteydessä torstaiaamuna. Kone oli matkalla Moskovan Zhukovskin lentoasemalta Simferopoliin. Törmäyksessä syntyneiden moottorivaurioiden vuoksi kone teki onnistuneen pakkolaskun maissipellolle noin viisi kilometriä kiitotien päästä.

Lennon kapteeni Damir Jusupov kertoi televisiossa, että törmäyksen jälkeen moottoreista ei saatu tarpeeksi tehoa edes vaakalentoa varten.

– Ensin ajattelimme kääntyä ympäri ja mennä laskuun, mutta kun toinen moottori sammui, tein päätöksen laskeutua siihen paikkaan, Jusupov totesi.

Kun molemmat moottorit olivat sammuneet, oli selvää, että pakkolasku tulisi väistämättömäksi.

– Yritin tehdä maakosketuksesta mahdollisimman pehmeän, siis niin että kone osuisi maahan mahdollisimman pienellä pystynopeudella.

Pakkolasku tehtiin tarkoituksella laskutelineet ylhäällä

Jusupovin mukaan miehistö teki tarkoituksella laskun laskutelineet ylhäällä, jotta kone ei menisi ympäri.

Näin ei käynyt, ja kone säilyi pakkolaskussa yhtenä kappaleena. Koneessa oli 226 matkustajaa sekä seitsemän hengen miehistö. Viranomaisten mukaan yhteensä 76 ihmistä hakeutui vammojen vuoksi hoitoon, mutta heistä vain yksi tarvitsi sairaalahoitoa.

Lento-onnettomuustutkijat ovat aloittaneet koneen mustien laatikoiden eli ohjaamoääninauhurin sekä lentoarvotallentimen sisältämän datan tutkimisen.

Lue myös:

    Uusimmat