Morsiamelle törkeä ehdotus vanhemmalta – haluaa sulkea kaason hääseurueen ulkopuolelle: "Kaikki muut näyttävät upeilta"

Hirviömäisen vanhemman törkeä pyyntö aiheutti riitaa tämän ja tyttären välille. Myös kolumnisti tuomitsee toiminnan.

Yleensä puhutaan hirviömorsiamista, mutta eräissä tulevissa häissä hirviön paikalla puuhailee ilmeisesti toinen morsiamen vanhemmista. Slate-sivuston Dear Prudence -palstan kolumnistille tullut kysymys vetää nimittäin kaikin puolin vertoja pahimmillekin hirviömorsiamille. 

Tulevan morsiamen äidin tai isän – kirje ei paljasta, kumpi vanhemmista on kyseessä – kysymys sai kolumnistin lataamaan vastauksen, joka on täyttä kultaa.

Kirjeessään morsiamen vanhempi selittää, miksei halua tyttärensä parhaan ystävän ja kaasoksi valitun Katien astelevan pitkin kirkon käytävää ennen morsianta. Katie nimittäin ontuu. Vanhempi mainitsi asiasta tyttärelleen, joka ei enää halua puhua tälle. Nyt vanhempi haluaakin tiedustella kolumnistilta, oliko hän todella väärässä vaatiessaan ontuvaa kaasoa siirtymään vähemmän näkyviin hommiin.

Vanhempi kertoo, että hänen 27-vuotias tyttärensä ja Katie ovat ovat olleet parhaita ystäviä jo neljän vuoden ikäisistä. Itse asiassa Katie suorastaan asui perheen luona ja oli tälle vanhemmalle kuin tytär. Nyt ongelma on kuitenkin se, että syntymävikansa vuoksi ontumisesta kärsivä Katie ei hänen mukaansa sovi hääseurueeseen.

– Hän voi käyttää korkokenkiä, ja hän on jo käynyt mekon sovituksessa, mutta minun mielestäni se näyttäisi silti rumalta, jos hän ontuisi tyttäreni edellä hääkulkueessa, vanhempi kirjoittaa.

Kirje herätti hämmennystä myös Twitterissä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän kertoo ehdottaneensa tyttärelleen, että Katien tehtävä häissä voisi olla häävideon kuvaaminen tai hääohjelmalehtisten jakaminen – istuen –, jotta hän ei "pilaisi häiden esteettistä puolta". Ehdotus ei mennyt läpi.

– Tyttäreni ei enää puhu minulle (emme olleet koskaan niin läheisiä), mutta kyseessä ovat hänen tärkeät häänsä, ja haluan niiden olevan täydelliset. Kaikki muut morsiusneidot näyttävät upeilta kävellessään käytävää pitkin tyttäreni kanssa. Olisiko väärin, että yksi ystävistä jäisi pois?

"Kannustan lukemaan kirjeesi uudelleen"

Ei liene yllättävää, ettei Slate-sivuston kolumnisti Prudence, eli toimittaja Mallory Ortberg tuntenut myötätuntoa kysymyksen esittänyttä vanhempaa kohtaan. Ortbergin vastaus onkin täydellinen.

– Minun on vaikea käsitellä tätä kirjettä. Kannustan sinua lukemaan sen uudelleen ja kysymään itseltäsi sen perinteisen kysymyksen: "Kuulostanko minä pahikselta Reese Witherspoonin elokuvasta?" Olet itse, oletettavasti, myötätuntoinen omaa tilannettasi kohtaan, ja haluat vaikuttaa niin järkevältä ja huolehtivalta kuin mahdollista, ja silti olet kirjoittanut kirjeen, jolla syyllistät itsesi joka käänteessä; Ortberg lataa.

– Tämä tyttö on "kuin tytär" sinulle, ja silti haluat työntää hänet syrjään toisen tyttäresi häissä, vain siksi, että hän kävelee ontuen. Tyttäresi häät ovat täydelliset, kun Katie on täysivaltainen jäsen morsiusseurueessa. Ontuminen ei ole mikään epäkohta, se on osa Katien elämää. Ei ole vain väärin pyytää tytärtäsi harkitsemaan hänen jättämistään ulkopuolelle tämän vuoksi – se on syrjivää, ja julmaa ja se kertoo suuresta empatian, myötätunnon ja arvokkuuden puutteesta sinun osaltasi. Sinun täytyy ja sinun pitäisi pyytää anteeksi tyttäreltäsi välittömästi, ja kehotan sinua syvästi harkitsemaan sydämesi suuntautumista.

"Haluaa vain tukea mielipiteelleen"

Nicole Cliffen jaettua kirjeenvaihdon Twitterissä, tarttui myös somekansa järkytystä aiheuttaneeseen pyyntöön.

"Minun äitini on hyvin samankaltainen. Ei hänellä ole moraalista dilemmaa, hän vain haluaa tukea mielipiteelleen."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Sama. Mutta minun äitini olisi vain huolestunut siitä, että se veisi huomiota hänestä." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Onko mitään varmistusta sille, että kyseessä on äiti? Jostain syystä ensilukemalla ajattelin, että kyseessä oli isä. Toisella lukemalla en ollut enää varma."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ortberg vahvisti Someecards-sivustolle, ettei kirjeen lähettäjä selventänyt, kumpi vanhemmista oli.

***

0:49

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.