Mainos

Moqtada al-Sadr neuvottelee Irakin hallituksen kanssa

Irakin sisäministeriön mukaan radikaali shiiajohtaja Moqtada al-Sadr on kunnossa. Aiemmin hänen kerrottiin loukkaantuneen taisteluissa. Al-Sadr neuvottelee parhaillaan Irakin hallituksen kanssa.

Irakin sisäministerin Falah al-Naqibin mukaan Moqtada al-Sadr ei ole haavoittunut Najafissa käydyissä taisteluissa, vaan hän neuvottelee parhaillaan vetäytymisestä. Ministerin mukaan Sadr on yhä piiritetyn imaami Alin moskeijan sisällä ja käy neuvotteluja hallituksen joukkojen kanssa.

Sisäministerin mukaan Sadria ei pidätetä, jos hän vain vetää rauhallisesti joukkonsa pois Najafin pyhästä imaami Alin moskeijasta.

Aiemmin tänään Sadrin kerrottiin haavoittuneen Yhdysvaltain armeijan pommituksissa Najafin kaupungissa.

Sadrin tiedottaja Aws al-Khafaji välitti televisiokanava Al-Jazeeran kautta Najafin taistelijoille viestin haavoittuneelta johtajalta.

-Toimikaa viisaasti, älkää antautuko tunteiden valtaan, Sadrin kerrottiin kehottaneen seuraajiaan. Hän muistutti jälleen toivovansa pyhän sodan jatkuvan, vaikka hän itse kuolisi.

Amerikkalaiset tekivät eilen rynnäkön shiiajohtajan kotiin, mutta koti oli tyhjä. Yhdysvaltain joukot ovat käyneet eilisaamusta saakka raskaita taisteluita al-Sadrin päämajan lähistöllä. Joukot myös piirittivät imaami Alin moskeijan, mutta eivät menneet moskeijan sisälle.

Brittijournalisti kidnapattu Irakissa

Turkkilainen panttivanki Irakissa

Kidnappaajat uhkaavat tappaa journalistin, jos Yhdysvaltojen joukot eivät lopeta hyökkäystään Najafissa.

Brittiläinen journalisti on siepattu hotellistaan Basrassa Etelä-Irakissa, kertovat silminnäkijät. Sieppaus tapahtui myöhään eilen illalla.

Hotellin johdon mukaan parisenkymmentä aseistautunutta ja naamioitunutta miestä ryntäsi hotelliin ja vaati nähdä vieraskirjan. Sitten he ryntäsivät yläkertaan, mistä kuului laukauksia. Hetkeä myöhemmin miehet tulivat alas verta vuotava brittitoimittaja mukanaan, kertoi hotellin työntekijä AFP:lle.

Sieppaajat ovat näyttäneet videon, jossa he uhkaavat tappaa journalistin, jos Yhdysvaltojen joukot eivät lopeta sotatoimiaan Najafissa.

-Olen toimittaja, minä vain kirjoitan siitä, mitä Irakissa tapahtuu. Olen James Brandon Sunday Telegraphista, silminnähden järkyttynyt toimittaja sanoi videolla.

Välikohtaus sattui päivää sen jälkeen kun Abu al-Addasiksi itseään nimittävä shiiaryhmä oli uhannut tappaa kaikki, jotka tekevät yhteistyötä brittiläisten tai amerikkalaisten joukkojen kanssa.

Taistelut Najafissa ovat kiihtyneet viime päivinä. Yhdysvallat on ottanut haltuunsa Najafin kaupungin keskustan murskatakseen äärimuslimien vastarinnan ja vangitakseen radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.