Montreal-pomo vähätteli heti Antti Niemeä – "On selvää, ettei hän ole enää sama maalivahti"

Montreal Canadiensin NHL-joukkueen GM Marc Bergevin totesi joukkueen hankinnasta Antti Niemestä tuoreeltaan, ettei suomalaismaalivahti ole enää parhaiden päiviensä vedossa. Bergevin vetosi positiivisena puolena ainoastaan 34-vuotiaan Niemen kokemukseen.

– Hän ei ole sama maalivahti, joka hän oli voittaessaan Stanley Cupin seitsemän vuotta sitten Chicagossa. Se on selvää. Hän on kuitenkin kokenut veskari, Bergevin sanoi lehdistötilaisuudessa.

Niemen tämänkautinen päästettyjen maalien keskiarvo 6,74 on ylivoimaisesti NHL-vahtien huonoin. Canadiens poimi suomalaisvahdin tänään siirtolistalta, jonne Florida Panthers oli hänet asettanut. Aiemmin tällä kaudella Florida hankki Niemen samalta waivers-listalta, jonne hänet oli tuolloin laittanut Pittsburgh Penguins.

– Hän (Niemi) antaa meille syvyyttä ja turvaverkon, kun emme tiedä, kauanko (Al) Montoya joutuu olemaan sivussa, Montreal-GM Bergevin kertoi.

Canadiensilta ovat loukkaantumisten vuoksi telakalla sekä ykkös- että kakkosmaalivahdit Carey Price ja Montoya.

– Ennen kuin he palaavat, joudumme tekemään liikkeitä maalivahtitilanteemme suhteen. Näitte, mitä Vegasissa tapahtui. He kutsuivat juniorimaalivahdin (19-vuotiaan Dylan Fergusonin) avukseen. Hän (Niemi) oli meidän saatavillamme, ja hänellä on kokemusta, Bergevin totesi.

Vegas Golden Knightsin maalivahtitilanne on niin ikään vaikea, sillä peräti kolme joukkueen veräjänvartijaa on loukkaantuneena. Ferguson on toiminut viime peleissä kakkosmaalivahtina Maxime Lagacen hoidettua torjuntavastuun.

Lue myös:

    Uusimmat