Moni uhri sai tiedon tietomurrosta mediasta – myös uhriksi joutunut viestintävalmentaja kommentoi Vastaamon toimintaa – "Lopputulos erittäin hutera ja puutteellinen"

6:31
Yritimme soittaa Vastaamon johdolle, tältä se näytti – vuodon uhriksi joutunut viestintävalmentaja kaipaa enemmän vastauksia

Viestintävalmentaja ja tietokirjailija Katleena Kortesuon mukaan Vastaamolla oli kuukausi aikaa valmistautua tapauksesta tiedottamiseen.

Tietomurron kohteeksi joutuneen psykoterapiakeskus Vastaamon johto on kommentoinut niukasta julkisuuteen tullutta tietovuotoa. Viestintävalmentaja ja tietokirjailija Katleena Kortesuo pitää yhtiön tapaa hoitaa kriisiä surullisena kokonaisuutena.

Kortesuo on myös itse yksi tietomurron uhreista, joka sai tietää tapauksesta median kautta.

– Tietovuodon uhrit saivat tietää joutuneensa rikoksen uhreiksi median välityksellä. Vastaamo ei tiedottanut asiasta omille asiakkailleen ja se oli monelle ihan valtava shokki lukea uutisista, että omat tiedot saattavat olla maailmalla.

Kortesuon mukaan ongelmallista on myös se, että Vastaamo yrittää itse profiloitua tietomurron uhriksi.

– Nyt kun kyseessä on 15 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä yhtiö, jolla on varaa erilaisiin avustajiin ja asiantuntijoihin, niin kyllä se uhrimielikuva on aika väärä. Toisella puolella on 40 000 yksilöä, joilla on pahimmillaan ihan hirveä huoli omasta yksityisyydestään.

Aikaa valmistautumiseen oli kuukausi

Psykoterapiakeskus Vastaamo jätti rikosilmoituksen tietomurrosta 29.9. Kortesuon mukaan tutkinnallisista syistä keskusrikospoliisi kielsi Vastaamoa kertomasta osallisille tapahtuneesta.

Kortesuo muistuttaa, että psykoterapiakeskuksella oli tästä huolimatta kuukausi aikaa valmistautua siihen, kuinka tapahtuneesta tiedotetaan urheille ja julkisuuteen.

– Mitään tällaista ei tehty. Lopputulos oli erittäin hutera ja puutteellinen.

Suurista puutteista huolimatta Kortesuo uskoo, että Vastaamo voi yhä vaikuttaa tilanteen lopputulokseen. Tärkeintä tässä vaiheessa on hänen mukaansa uhrien kohtaaminen.

– Tässä on todella tärkeää, että saadaan yksilö kiinni, eikä vastaajaviestejä.

Katso videolta, millaisia konkreettisia toimia viestintävalmentaja toivoo psykoterapiakeskus Vastaamolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja