Mainos

Moni muistaa koulun "hikilaudat" – Työttömän lapsiperheen ahdingosta kertoneet saavat myötätuntoa lukijoilta

Ala-asteikäisen lapsen vanhemmat kertoivat viime viikolla Porin kaupungin Kysymystori-verkkopalvelussa koululiikunnan vaatimuksesta, joka on nostattanut keskustelua työttömyyden perheille aiheuttamista taloudellisista paineista. Keskusteluun on osallistunut myös moni MTV Uutisten lukija. 

”Köyhät” vanhemmat kertoivat viime viikolla Porin kaupungille osoitetussa viestissä siitä, kuinka perheen lapselle oli ostettu kesällä lenkkitossut. Kengät eivät olleet kuitenkaan kelvanneet koulun liikunnanopettajalle, joka oli ilmoittanut, että lenkkareiden on oltava toisenlaiset. Niinpä perheen oli hankittava lapselleen uudet kengät. Viestistä uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Viestin kirjoittajat tuskastelivat vastaavien vaatimusten aiheuttavan taloudellisia paineita perheille, joissa on työttömiä vanhempia. 

MTV Uutisten lukijat ovat kommentoineet aihetta ahkerasti niin MTV Uutisten verkkosivuilla kuin Facebookissakin. Alla esitetyt lukijakommentit ovat suoria lainauksia näistä palveluista.

"Samanlaiseen olen itsekin törmännyt"

Monessa kommentissa suhtaudutaan ongelman esille nostaneen perheen tilanteeseen myötätuntoisesti.

– Samanlaiseen olen itsekin törmännyt. Ei ole montaa päivää kun lapseni muisteli ala-asteen opettajaa joka sanoi, että pitää ostaa uudet sukset, koska vanhat ei olleet riittävän hyvät (jotka oli ihan perussukset, joilla varmasti olisi koululiikunnassa pärjännyt), eräs kommentoija kirjoittaa.

– Myös vaatteista oli tullu mainintaa, etteivät olisi olleet johonkin lajiin sopivaa. Vaikea kuvitella koululiikuntaa, jossa eivät tavalliset verkkarit/jumppahousut käy, kirjoittaja jatkaa.

Toisaalla päinvastaisia kokemuksia

Joissain kommentissa kirjoittajat muistelevat omia kouluaikojaan. He kertovat, kuinka liikuntavälineet tarjottiin usein koulun puolesta.

– Johan ovat ajat muuttuneet siitä, kun olen itse ollut peruskoulussa. Ala-asteella nyt olikin vielä aina kaikki tarvittavat varusteet, mutta yläasteella juostiinkin sitten tennarit jalassa liikkatunnit. Suksia ei ollut, ja sitten pistettiin kävelemään tai tekemään muita liikuntaan liittyviä harjoituksia, lukija muistelee.

– Muistan taas päinvastaista: Molemmat lapseni inhosivat hiihtoa ja eivät todellakaan hiihtäneet vapaa-aikanaan. Kaikki muu liikunta oli kyllä mieluista. Koululta sanottiin, ettei koulun takia tarvitse suksia ostaa, vaan voi lainata koululta. Tämä on niin koulu-, opettaja- ja paikkakuntakohtaista. Eivät välineet tee urheilijaa, vaan taidot. Molemmilla lapsillani liikunta ollut aina kiitettävä. Tässä olisi koululla palaverin paikka, toinen kirjoittaa.

Hiihtokammo hikilaudoilla

Lukijoiden mukaan koululta löytyneet välineet eivät kuitenkaan aina olleet kovin laadukkaita.

Useissa kommenteissa nousevat esille erityisesti koulun omat ”hikilaudat”, eli lainasukset, jotka aiheuttivat eräälle kirjoittajalle jopa ”tasaisen vahvan hiihtokammon”.

– Laidasta laitaan mennään. Yläasteelle ei saanut aikoinaan tuoda omia suksia... että kaikki varmasti saivat tasaisen vahvan hiihtokammon koulun hikilaudoilla. Näin kuulemma varmistettiin, ettei rikkaiden penskoilla ollut paremmat mahdollisuudet elämään. Nyt sitten näin päin, eräs lukija kirjoittaa.

Vähävaraisuus näkyy myös kesänvietossa. Katso video:

0:56

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.