Moni asia on muuttunut – näitä sääntöjä kuningatarpuoliso Camillan on nyt noudatettava päivittäisessä elämässään

0:45
Katso videolta: tuoreella kuninkaalla hermot kireällä? Charles III menetti malttinsa mustekynälle

Camillan elämään astui useita uusia sääntöjä sen jälkeen, kun hänestä tuli kuningatarpuoliso.

Kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen hänen vanhimmasta pojastaan Charlesista tuli välittömästi kuningas. Charlesin puolisosta Camillasta tuli puolestaan kuningatarpuoliso.  

Uuden roolin myötä Camillan elämään tuli useita uusia sääntöjä, joiden mukaan hänen täytyy elää päivittäin. 

Kuninkaallisilla on runsaasti erilaisia etikettisääntöjä muun muassa sen suhteen, kenen täytyy kumartaa tai niiata kellekin ja missä tilanteissa. Nyt, kun Camilla on kuningatarpuoliso, hänen ei tarvitse enää niiata muille brittihovin kuninkaallisen perheen jäsenille. Kuitenkin kun Camilla matkustaa ulkomaille, on hänen niiattava muiden maiden monarkeille osoittaakseen kunnioitusta. 

Kuningatar Elisabetin 70-vuotisen valtakauden aikana monien mieliin iskostui kuva Elisabetista ja aina muutaman askeleen verran hänen takanaan kävelleestä prinssi Philipistä. Kuningattaren aviomiehen oli aina virallisissa tilaisuuksissa käveltävä vaimonsa perässä – ja näin täytyy myös Camillan tehdä. Edustaessaan Charlesin kanssa Camillan on aina käveltävä kuninkaan perässä. 

Kuninkaallisia ei varsinaisesti tunneta julkisista hellyydenosoituksistaan, mutta Camillan ja Charlesin välillä niitä ei nyt varsinkaan suvaita kuninkaallisen protokollan puolesta. Kaksikko ei ole kuitenkaan juuri koskaan osoittanut kiintymystä toisiinsa julkisesti, varsinkaan siitä syystä, että heidän suhteensa on ollut vuosikymmenten ajan tarkan syynäyksen kohteena.  

Kuningatarpuolisona on myös tiettyjä sanoja, joita Camillan ei tulisi käyttää. Yksi vältettävistä sanoista on muun muassa ranskan kielestä polveutuva sana "toilet", jonka sijaan Camillan tulisi brittiläisemmin sanoa "lavatory" tai "loo" kun hän tarkoittaa vessaa. 

Camilla ja Charles menivät naimisiin vuonna 2005. Charlesin ensimmäinen vaimo ja hänen lastensa äiti prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997. Charles ja Diana erosivat virallisesti vuonna 1996 ja Charles tiettävästi ylläpiti aktiivisesti suhdettaan nuoruuden rakkauteensa Camillaan ensimmäisen avioliittonsa aikana.

Lähde: Cheatsheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja