Monacon hovilta uutta tietoa ruhtinatar Charlenen voinnista

Monacon hovin tiedotteen mukaan ruhtinatar Charlenen toipuminen tulee yhä kestämään viikkoja.

Reuters uutisoi Monacon hovin tiedottaneen, että ruhtinatar Charlene tulee jättämään väli torstaina 27. tammikuuta järjestettävät vuosittaiset Sainte Devoten festivaalit, sillä kuninkaallinen on yhä toipumassa kärsimistään terveysongelmista. 

Hovin tiedotteen mukaan kuluvalla viikolla 44 vuotta täyttäneen Charlenen toipuminen tulee kestämään vielä viikkoja ja ruhtinatar käy läpi myös hammaslääketieteellisiä hoitoja. 

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva entinen olympiauimari Charlene ja hänen puolisonsa ruhtinas Albert, 63, menivät naimisiin vuonna 2011. Heillä on kaksi lasta: vuonna 2014 syntyneet kaksoset Jacques ja Gabriella. Monacon hovi on toistuvasti kiistänyt, että Charlenen terveysongelmat johtuisivat hänen ja Albertin avioliitto-ongelmista. 

Vuoden 2021 marraskuussa Charlene palasi Monacoon lähes puolen vuoden mittaiseksi venyneeltä Etelä-Afrikan matkaltaan. Ruhtinatar matkusti vanhaan kotimaahansa vuoden 2021 toukokuussa edustaakseen hyväntekeväisyysjärjestönsä tilaisuuksissa. Matkan oli tarkoitus kestää alunperin vain kymmenen päivää. 

Ruhtinatar sai kuitenkin matkallaan vakavan nenään ja nieluun vaikuttaneen infektion, jonka takia Charlene leikattiin useaan otteeseen. Infektion ja siitä aiheutuneiden komplikaatioiden takia ruhtinatar ei pystynyt lentämään takaisin kotimaahansa, kuin vasta loppusyksystä.

Pian Monacoon paluunsa jälkeen Charlenen puoliso ruhtinas Albert kertoi Peoplelle, että ruhtinatar saa jälleen hoitoa Monacon ulkopuolella. Ruhtinaan mukaan hänen puolisonsa kärsii perusteellisesta, sekä fyysisestä että henkisestä uupumuksesta. Ruhtinas kertoi tuolloin, että Charlenen toipuminen tulisi kestämään vähintäänkin viikkoja.

Lue myös:

    Uusimmat