Mainos

MM-rallissa sotkuista, mutta rauhallista

Eilen päättynyt MM-ralli keräsi Jyväskylään tuhansia vieraita, mutta rallikansan käyttäytyminen oli pääosin rauhallista. Kaupunkilaiset valittivat poliisille eniten sotkemisesta ja liikenneruuhkista.

Rallifanit eivät tänä vuonna aiheuttaneet suuria ongelmia Jyväskylän keskustassa. Eilen päättynyt MM-ralli keräsi kaupunkiin tuhansia vieraita, mutta rallikansan käyttäytyminen oli pääosin rauhallista.

Kaupunkilaiset valittivat poliisille eniten sotkemisesta ja Lutakon liikenneruuhkista. Myös Lutakon asukkaat valittivat vaikeutunutta liikkumista kotiin ja sieltä pois. Toisaalta yleisö myös kiitteli liikenteen sujuneen hyvin.

Poliisitoimintaan osallistui noin 120 poliisimiestä. Liikkuva poliisi oli varannut liikenteenvalvontaan noin 30 poliisimiestä. Toimintaan osallistui miehiä Jyväskylän, Helsingin, Tampereen ja Turun yksiköistä.

Lisäksi toimintaan osallistuivat Jyväskylän, Jämsän ja Keuruun kihlakunnat, joiden alueella rallia ajettiin. Jyväskylän kihlakunnan poliisilaitoksen avuksi oli komennettu Tampereen poliisikoululta 40 ja Jämsään kahdeksan opiskelijaa.

Rallien aikana poliisilla oli hälytystehtäviä Jyväskylän, Jämsän ja Keuruun kihlakuntien alueella yhteensä 510, joista Jyväskylän kihlakunnassa noin 371 kappaletta. Suuri osa Jyväskylän hälytystehtävistä sijoittui kaupungin ydinkeskustaan ja sen välittömään läheisyyteen. Killerin erikoiskokeilla sekä sataman Party Zone -alueella järjestyshäiriöitä oli erittäin vähän.

Juopuneita oli Jyväskylän kihlakunnan putkassa rallien aikana yhteensä 122 kappaletta. Liikkuvan poliisin ja paikallispoliisin rallien aikaan tekemässä liikenteenvalvonnassa kirjoitettiin yhteensä 373 sakkoa, joista 20 oli rikesakkoja. Sakot johtuivat lähes sataprosenttisesti ylinopeuksista.

Rattijuoppoja jäi rallien aikana kiinni Jyväskylän, Jämsän ja Keuruun alueella yhteensä 21 kappaletta. Vakavaan piittaamattomuuteen syyllistyi yhteensä 38 kuljettajaa. Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen epäillään syyllistyneen yhteensä yhdeksän kuljettajaa, joista yksi oli kilpailija.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.