MM-rallikausi alkaa kiperällä haasteella – aikataulu pakotti kuljettajat sokkoratkaisuun: "Jossain on jäätä ihan varmasti"

Kalle Rovanperältä rehellinen arvio Monten erikoiskokeista

MM-rallikausi alkaa tänä iltana Monte Carlossa legendaarisen Col de Turinin valloituksella. Torstai-illan erikoiskokeilla on perinteisesti nähty suuriakin eroja, olosuhteista ja rengasvalinnasta riippuen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.
To:
EK1 klo 19.50 alkaen
Pe: EK:t 2-8 klo 9.20 alkaen
La: EK:t 9-15 klo 8.50 alkaen
Su: EK:t 16-18 klo 7.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Torstai-ilta on juuri se hetki, kun etuautojen merkit nousevat arvoonsa. Rengasvalintoihin etuautokuskien tiedoista ei kuitenkaan ole mitään hyötyä.

– Pätkät ajetaan illan pimeydessä, mutta rengasvalinnat tehdään jo iltapäivällä. Ensimmäiselle lenkille pitää tehdä rengasvalinnat tosi aikaisin, kun autot lähtevät lähtöseremonioihin, Toyotan Kalle Rovanperä sanoo.

– Insinöörit ottavat kaiken datan, mitä he kelimiehiltä saavat. Meillä kuljettajilla on oma näkemyksemme  ja etuautomiehillä myös. Veikkaan, että etuautot eivät edes ehdi ajaa pätkiä läpi ennen rengasvalintaa.

Ensimmäisen kilpailunsa Hyundailla ajava Esapekka Lappi tosin uumoilee, ettei rengasvalinnoissa tällä kertaa tule olemaan kovin suuria eroja kuljettajien välillä.

– Sen tietää, että slickseillä lähdetään. Se on ihan varma asia. Meidän säätietojemme mukaan ei tule olemaan lunta, niin mitään muita renkaita ei voi ottaa, Lappi sanoi keskiviikkona nuotituksen jälkeen.

– Yllättävän hyvät olosuhteethan siellä oli. Ei siellä vissiin pitäisi olla missään lunta. Ei Turinillakaan, vaikka se on aika korkealla. Toistaiseksi näyttää siltä, että saattaisi olla suht simppeli ralli rengasvalintojen puolesta.

Mutta.

– Jossain on jäätä ihan varmasti, kun on niin kylmä. On luvattu viittä, kuutta, seitsemää astetta pakkasta.

Kauden ensimmäinen erikoiskoe alkaa Suomen aikaa kello 21.05.

Esapekka Lappi ei tullut tyhjin käsin Hyundaille: "Se oli isoin juttu, jonka pystyin vuotamaan"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja