MM-ralliin uusi kisaformaatti – osakilpailu puristetaan kasaan

Kalle Rovanperä säikäytti kameramiehen – läheltä piti -tilanne testipätkällä 0:24
Kalle Rovanperällä oli läheltä piti -tilanne Arctic rallin testierikoiskokeella torstaina.

MM-rallin Sardinian osakilpailu käydään läpi tiivistetyllä 48-tunnin formaatilla.

Yleensä rallissa ajetaan kolmena tai jopa neljänä päivänä. Esimerkiksi kauden avausrallissa Monte Carlossa ajettiin ensimmäinen erikoiskoe jo torstaina ja ralli päättyi sunnuntaina.

Sardiniassa suunnitelma on, että ralli puristetaan 48 tunnin sisään siten, että se aloitetaan perjantaina puolenpäivän jälkeen 31. toukokuuta ja päätetään sunnuntaina 2. kesäkuuta niin ikään puolenpäivän jälkeen. 

Suunnitelmissa on ajaa kuitenkin 16 erikoiskokeen ralli. Perjantaina ajetaan neljä erikoiskoetta, lauantaina kahdeksan ja sunnuntaina neljä. Reitti on Sardiniassa puristettu 266,48 kilometriin, kun aikaisemmin MM-ralleissa on ajettu yli 300 kilometriä.

Rallin järjestäjien ilmoituksen mukaan uusi kompakti reitti perustuu Kansainvälisen autoliiton uusiin vuoden 2025 ohjeisiin, joita ei ole vielä virallisesti julkistettu.

Kauden ensimmäisen MM-rallin Monte Carlon paikoin liukkailla teillä voitti Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville. Toyotan Sebastien Ogier oli kolmas ja japanilaistallin Elfyn Evans kolmas.

Suomalaiskuljettajat Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi eivät ajaneet vielä Monte Carlossa, vaan he aloittavat kautensa myöhemmin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat