Ott Tänak ehdotti pysyvää muutosta rallin MM-sarjaan – Sébastien Ogier nosti välittömästi peukun pystyyn

8:11
Ott Tänak voitti kaksi viikkoa sitten ajetun Viron MM-rallin ja kohenteli näin asemiaan tämän kauden mestaruustaistelussa.

Rallin MM-sarjan kisaviikonloput ovat olleet tavallista tiiviimpiä koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen.

Ennen poikkeustilannetta MM-rallit käynnistyivät pääsääntöisesti torstai-iltaisin lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Perjantaisin sekä lauantaisin ajettiin täydet kisapäivät, ja sunnuntaisin vedettiin vielä muutama erikoiskoe rallin päätteeksi.

MM-sarja oli paussilla miltei puoli vuotta ennen pari viikkoa sitten järjestettyä Viron MM-rallia. Virossa yleisöpätkä oli ohjelmassa perjantaina, minkä jälkeen WRC-kuskit ajoivat urakalla ek-kilometrejä lauantaina ja myös sunnuntaina.

Sama kaava toistuu tänä viikonloppuna Turkissa: perjantai-iltana haetaan asetelmia kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, ja lauantaina sekä sunnuntaina ajetaan valtaosa pätkäkilometreistä.

Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak ehdotti, että koronan muokkaamasta kilpailuformaatista voisi tehdä pysyvän muodon MM-osakilpailuille.

– Voimme tulla kilpailuun vuorokautta myöhemmin, ja silti meillä on kunnon ralli. Perjantaina puolikas päivä ja lauantaina sekä sunnuntaina kunnon kisapäivät. Mielestäni näin ei pitäisi mennä pelkästään vain tänä vuonna, Hyundai-kuljettaja Tänak sanoi.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier nosti välittömästi peukun Tänakin ehdotukselle.

– Olen täysin samaa mieltä, Toyota-pilotti Ogier komppasi.

Perjantai-illan kaksi erikoiskoetta saattavat olla jo ratkaisevassa roolissa Turkin sorarallissa, jossa olosuhteet ovat erittäin rajut. Perjantain nopeimmille kuljettajille on luvassa parhaat lähtöpaikat lauantaille, jolloin ajetaan lähes puolet kilpailun ek-kilometreistä.

Perjantain lähtöjärjestys on MM-pisteiden mukainen.

– Tästä rallista ei todellakaan pysty nauttimaan, koska täällä joutuu ajamaan näin pahoissa olosuhteissa. Katsotaan, mikä on mahdollista, jos auto toimii hyvin, MM-sarjassa kolmantena oleva Tänak totesi.

Turkin MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 17.08.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja