MM-paikkaa jahtaavan Hannes Björnisen uusi seura varmistui

Brynäsissä karsintasarjan kurimuksen kokenut Hannes Björninen siirtyy SHL-seura Örebrohon. Hyökkääjä ja seura ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen.

Björnisen ensimmäinen kausi Ruotsissa päättyi surkeasti, kun Brynäs hävisi karsintasarjassa Malmölle ja putosi kauden päätteeksi Allsvenskaniin. Brynäs oli pelannut Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla 63 vuotta putkeen.

Björninen pelasi Brynäsin paidassa 52 runkosarjan ottelua, joissa teki 11 maalia ja 25 pistettä. Karsintasarjassa keskushyökkääjä onnistui iskemään yhden maalin viidessä ottelussa.

Perjantaina Örebro tiedotti parhaillaan Leijonien MM-leirillä kiekkoilevan Björnisen kaksivuotisesta sopimuksesta. Joukkue pelasi tällä kaudella SHL:n välierissä, joissa hävisi Skellefteålle voitoin 4–2.

– Olen nähnyt, mitä Örebrossa on tapahtunut viime vuosina ja olen pitänyt näkemästäni. Meillä on vahva joukkue, jonka tavoitteena on voittaa. Odotan innolla, että pääsen antamaan siihen oman panokseni olosuhteissa, joissa pystyn yhä kehittämään pelaamistani, Björninen sanoi seuran tiedotteessa.

Samalla mies kertoi luonnollisesti tähtäävänsä paikkaan Leijonien MM-joukkueessa.

– Haluaisin päästä käymään Örebrossa ja tapaamaan kaikkia. Toivottavasti ehdin viettää siellä viikon verran kesäkuussa. Muussa tapauksessa tulen sinne elokuussa, kun aloitamme.

Örebron GM Niklas Eriksson sanoo seuran olevan erittäin mielissään Björnisen sopimuksesta.

– Saamme hyvän joukkuepelaajan, joka on todella monikäyttöinen. Hanneksella on paljon menestystä ja hän tietää, miten voitetaan. Hänestä tulee tärkeä palanen joukkueessamme. Hannes haluaa ottaa urallaan seuraavan askeleen. Toivomme pystyvämme auttamaan häntä siinä.

Lue myös:

    Uusimmat