Kokenut pakkijärkäle palaamassa Suomeen – "Teimme kaikkemme"

Kuusi kautta Ruotsin SHL:ssä pelannut puolustaja Rasmus Rissanen hyvästeli pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jälkeen Örebron kannattajat. Expressen-lehden mukaan Rissanen on palaamassa ensi kaudeksi Suomeen.

Rissasen lisäksi Hannes Björnisen ja Robert Leinon edustaman Örebron kausi päättyi maanantai-iltana Luulajan Juhani Tyrväisen tekemään 1–0-jatkoerämaaliin.

Ottelun jälkeen 32-vuotias Rissanen kiitti Nerikes Allehandan haastattelussa seuraa ja sen kannattajia.

– On aika siirtyä eteenpäin ja ottaa uusi alku, Rissanen kommentoi.

– Luulen, että tämä oli viimeinen otteluni. Katsotaan, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, mutta haluan kiittää Örebroa, joukkuetta sekä koko organisaatiota. Nämä ovat olleet fantastiset kuusi vuotta.

Expressen-lehti kertoi, että Rissanen on suuntaamassa ensi kaudeksi takaisin Suomeen. 191-senttinen ja liki satakiloinen KalPan kasvatti lähti aikoinaan kuopiolaisseuran A-junioreista Pohjois-Amerikkaan ja vietti seitsemän kautta juniorisarja WHL:ssä ja NHL-seura Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissa.

Eurooppaan palatessaan Rissanen edusti KHL:ssä kaksi kautta Jokereita. Sen jälkeen vuodet ovat vierineet Örebron paidassa Ruotsissa.

– Hän on pelaaja, josta pidämme paljon, joten teimme kaikkemme. Hän halusi tehdä jotain muuta, ja se täytyy vain hyväksyä, kommentoi Örebron valmentaja Niklas Eriksson.

Peruspakki ei ole urallaan pisteillä mässäillyt, mutta tällä kaudella hän kirjautti SHL:ssä ammattilaisuransa kovimman pistesaldon, 2+17=19. Viime keväänä hän upotti Örebrolle neljä osumaa pudotuspeleissä.

Joulukuussa Rissanen oli Leijonien mukana Sveitsin EHT-turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat