Mainos

MM-kisoissa tavoitellaan ystävällistä, turvallista ja tehokasta Suomi-kuvaa

Huomenna alkavia Yleisurheilun MM-kilpailuja pidetään ainutkertaisena tilaisuutena vahvistaa Suomi-kuvaa maailmalla. Tekemistä on, sillä Suomi on ollut perinteisesti hyvin vähän esillä kansainvälisessä mediassa.

Helsinkiin on parhaillaan saapumassa yli 3000 median edustajaa eri puolilta maailmaa. Urheilijoita, vip-vieraita ja tavallisia kisaturisteja tulee arviolta parikymmentä tuhatta.

Kisojen järjestäjät haluavat antaa näille ihmisille kuvan Suomesta ystävällisenä, turvallisena ja tehokkaana maana.

Yleisurheilujen vuoden 2005 MM-kisojen tapahtumaohjaaja Kari Tyni:

- Jos ja kun me saamme tämän homma toimimaan täällä stadionilla, niin sen jälkeen tämä kuva leviää television kautta ympäri maailmaa ja sitä kautta tämä viesti Suomesta kotoisena mukavana yleisurheilumaana, jossa hommat toimii, niin välittyy. Ja se on Suomi-kuva, josta kannattaa olla ylpeä, ja se on ihan meidän ykköstavoitteemme.

Edistyksellistä Suomi-kuvaa rakennetaan huipputeknologian ja suomalaisten supertähtien avulla.

- Olemme tilanneet palkintojen jaossa käytettävän musiikin itseltään Esa-Pekka Saloselta ja sitten tietysti avajaiset ovat iso näyttämö suomalaiselle kulttuurille ja osaamiselle ihan Nightwishiä myöten.

Tähän mennessä Suomi on ollut kansainvälisessä mediassa melko näkymätön.

Enemminkin kuin yleisurheilusta, maamme on saanut julkisuutta eukonkannosta, sauvakävelystä ja hiihtäjien doping-sekoilusta. Ja joskus jopa nieriä-kylmäsavuharjusterriinistä.

BBC.n tiiminvetäjä Mark Webster:

- Ranskan presidentti tietysti laittoi Britanian ja Suomen maailmankartalle sanomalla, että meillä molemmilla on kamalaa ruokaa. Mutta mehän tiedämme, että se ei ole totta. Olemme syöneet tähän mennessä erittäin hyvissä ravintoloissa.Luulen, että MM-kisat ovat katsojillemme tilaisuus saada erilainen kuva Suomesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.