MM-kisoissa sairastunut mäkitähti pelkää koronaviruksen uhkaavan uraansa

Norjalaisen Halvor Egner Granerudin kausi oli kaksijakoinen. Norjalaistähti voitti mäkihypyn maailmancupin kokonaiskilpailun, mutta menettin mahdollisuuden suurmäen MM-mitaliin kesken kisojen iskeneen koronatartunnan vuoksi. NRK:n haastatelussa Granerud  kertoo olevansa huolissaan koronan jälkiseuraamuksista. 

MM-mäkihypyn yhden ennakkosuosikin koronatesti antoi positiivisen tuloksen maaliskuun alussa Oberstdorfissa. Granerud oli voittanut MM-hopeaa Norjan sekajoukkueessa ja ollut neljäs normaalimäessä, mutta loput kilpailut jäivät tartunnan vuoksi hyppäämättä.

Granderud palasi mäkeen ja maailmancupiin kauden päättäneissä Planican kilpailuissa, mutta tulokset eivät olleet totutunlaisia.

Nyt Norjassa lomaileva Granerud kertoo NRK:n haastattelussa tuntevansa olonsa normaalia heikommaksi koronan jäljiltä.

– Olen vähän epävarma, johtuuko tämä koronasta vai olenko huonossa kunnossa. Kausi on ollut pitkä. On mahdotonta harjoitella täysillä jatkuvasti, mutta minusta tuntuu, että olen huonommassa kunnossa kuin haluaisin.

Granerud sanoo olevansa huolissaan siitä, että koronasairaus on jättänyt hänen uraansa uhkaavan jälkensä hänen kehoonsa.

Norjan olympiajoukkueen lääkäri Thomas Torgalsen sanoo, että yleisin ongelma covid-19-taudin jälkeen on energian puute ja aiempaa heikompi kestävyys.

– Normaalisti ihmiset palautuvat ennalleen, mutta se kestää kauemmin kuin tavallisesta flunssasta palautuminen.

Torgalsenin mukaan jotkut koronan sairastaneet saavat vakavia pitkäkestoisia jälkioireita, mutta yleisiä ne eivät ole. 

– Emme ole huolissamme. Sanoisin, että olemme valppaana ja seuraamme tilannetta tarkasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja