Tämä on jo harvinaista: mäkihyppysensaatio lähes iloitsi, kun hänen koronatautinsa meni pahaksi

10:08
Näin MM-mäkihyppy huipentui Oberstdorfissa joukkuemäen kisalla.

Harva voi sanoa varsinaisesti iloitsevansa, kun joku tauti koettelee pahasti. Tämän kauden norjalainen mäkihyppysensaatio Halvor Egner Granerud sen sijaan sanoi niin aika lailla tehneensä, kun koronavirus alkoi häntä vaivata.

Kesken Oberstdorfin MM-kisojen maaliskuun alussa Granerudilla, 24, todettiin koronavirustartunta. Hän eristäytyi muusta joukkueesta, ja oli Norjan TV 2:n eilen tiistaina julkaiseman jutun mukaan myös 13 päivää myöhemmin eristäytyneenä Oberstdorfissa.

Hotellihuoneen Granerud oli sanut vaihtaa hiukan suurempaan asuntoon.

Granerudin mukaan hän voi nyt hyvin.

– Kunto on todella hyvä. Tunnen oloni terveeksi. Tein testin varhain tänään (tiistaina), joten toivon, että se on negatiivinen. Sitten voisin mennä kotiin, Granerud sanoi.

Granerud raportoi katsoneensa paljon YouTubea ja pelanneensa. Viime päivinä hän on myös hiukan treenannut.

"Miltei vähän iloinen"

Rakettimaisesti maailmancupin kokonaiskilpailua tällä kaudella dominoimaan ponnistanutta Granerudia pidettiin suurimpana suosikkina Oberstdorfin suurmäen MM-kilpailuun, mutta hän joutui seuraamaan sen koronan myötä sängystä.

– Olen miltei vähän iloinen, että sain sen (koronan) niin pahana, koska sen myötä ei ollut niin stressaavaa katsoa mäkikisaa.

Koronatartunnan saaminen oli toki myös Granerudille ikävää.

– On vähän pelottavaa saada korona. Se ei ollut juhlavaa, mutta olen ollut henkisesti valmistautunut sen tapahtumiseen.

Granerud ehti saavuttaa Oberstdorfissa sekajoukkuemäen MM-hopeaa Norjan joukkueessa ja sijoittua normaalimäen henkilökohtaisessa kilpailussa neljänneksi. Hän on varmistanut maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja