MLS pohtii kovaa ratkaisua Lionel Messin tulon yhteydessä – ilmiössä Suomesta tuttuja piirteitä

Lionel Messi esiteltiin Inter Miamin faneille – "Amerikan numero 10" 2:16
Video: Lionel Messi esiteltiin Inter Miamin faneille – "Amerikan numero 10".

Pohjois-Amerikan jalkapallosarja MLS pohtii varsin kovaa ratkaisua Lionel Messin tulon yhteydessä.

MLS harkitsee linjausta, missä se kieltää kokonaan niin sanottujen tekonurmien käytön.

Asia nousi samaan aikaan pinnalle, kun MLS-seura Inter Miami julkaisi argentiinalaisen supertähden Lionel Messin 2,5 vuotisen sopimuksen.

Miamiin tulo tiesi sitä, että Messin pitkä ja upea ura Euroopassa tuli päätökseen. Erityisesti FC Barcelonassa loistanut Messi on pelannut koko uransa ajan luonnonnurmella.

Nyt väkkärämäinen maestro saa kokea jotain uutta.

MLS:ssä Seattle, Atlanta, New England, Charlotte ja Portland käyttävät luonnonnurmen sijaan tekonurmea. Kyseinen alusta on herättänyt ristiriitaisia tunteita jo vuosien ajan eri puolilla maailmaa. Tähän liittyvää keskustelua on käyty muun muassa Suomessa, missä tekonurmet ovat nykyään yleisessä käytössä.

Jalkapallon megatähti Messi ”pääsee” tai pidemminkin joutuu tutustumaan kyseiseen pohjaan loppuvuodesta, kun Inter Miami vierailee Charlottessa ja Atlantassa.

MLS:n ykköspomo, komissaari Don Garber kuitenkin sanoo, että sarja saattaa luopua kokonaan tekonurmista Messin tulon tuoman valtavan julkisuusaallon yhteydessä. 

– Odotan, että kaikki seurat päätyvät tuohon ratkaisuun, mutta se vaatii kovasti töitä, jotta kaikki saadaan kokoon ja kasaan, Garber sanoo muun muassa Talksportin mukaan.

Tekonurmiin on turvauduttu muun muassa siksi, koska niitä on helppo huoltaa ja pitää yllä. Suomessa tekonurmien käyttöä on perusteltu muun muassa sillä, että ne takaavat riittävät peliolosuhteet käytännössä koko vuoden ajan – myös kylmillä keleillä.

MLS-pomo Garber ymmärtää, että miksi aihe herättää keskustelua.

– Kun kansainvälisen tason tähdet saapuvat MLS:ään, he ovat huolissaan, koska he eivät ole tottuneet toisinlaisiin alustoihin. Esimerkkejä riittää. Esimerkiksi aikanaan sarjassa pelanneet Thierry Henry ja Kaka eivät olleet koskaan pelanneet tekonurmella, Garber perkaa.

Lue myös:

    Uusimmat