Messi-hysteria alkoi välittömästi Yhdysvalloissa – uusi joukkuekaveri tylynä: "Tämä seura ei ole valmis"

Tieto Lionel Messin siirrosta Inter Miamiin räjäytti lippuhinnat välittömästi. Joukkueen ykkösmaalivahti Nick Marsman antoi seuran käytännöistä tylyn näkemyksensä.

Lionel Messin saapuminen Inter Miamiin vahvistui keskiviikkona, kun niin Messi, seura kuin MLS ilmoittivat siirron toteutumista. Argentiinalaistähden debyyttiä seuran riveissä odotetaan jo, vaikka virallista sopimusta ei ole lehtitietojen mukaan edes allekirjoitettu.

Vielä ei ole tiedossa, koska Messi pelaa ensimmäisen kerran Inter Miamin paidassa, mutta eräiden mediassa esitettyjen sisäpiiritietojen mukaan hyökkääjä saattaa olla kokoonpanossa jo 21. heinäkuuta pelattavassa cup-ottelussa Meksikon liigan Cruz Azulia vastaan.

Lippuja Cruz Azul -otteluun oli vielä tiistaina saatavilla 29 dollarilla, mutta keskiviikkona hinta oli lipunmyyntiyritys TickPickin kohonnut 329 dollariin.

Nyt ottelu on myyty loppuun, ja jälkimarkkinoilla lipuista nyhdetään tähtitieteellisiä summia.

Messi-vaikutuksen uskotaan ylettyvän jatkossa kaikkiin Inter Miamin pelaamiin otteluihin myös vieraskentillä.

– Koska hän on kenties kaikkien aikojen suurin pelaaja maailmassa, näemme jokaisessa Inter Miamin pelaamassa vierasottelussa ennätyksiä rikkovia lippuhintoja, TickPickin brändijohtaja Kyle Zorn ennakoi Reutersille.

Mikäli Messi ei pelaa vielä cup-otteluissa heinäkuussa, hänen debyyttiään Miamissa saadaan odottaa MLS-sarjan kesätauon päättymiseen asti. Miami kohtaa 20. elokuuta Charlotte FC:n kotonaan.

Inter Miamin syyskauden ensimmäisten vieraspelien lippuhinnat ovat Reutersin mukaan pompanneet nyt jo pilviin. New York Red Bullsin 26. elokuuta pelattavan kotiottelun irtoliput nousivat 1236 prosentilla, kun taas syyskuun 3. päivä pelattavan LAFC:n otteluliput ovat kokeneet 420 prosentin hinnannousun.

"Ihmiset voivat vain kävellä kentälle"

Messin saapumisella on varmuudella myös vaikutuksia Inter Miamin nykyisiin käytäntöihin. Joukkueen nykyinen ykkösvahti Nick Marsman latasi ESPN:lle suoran näkemyksensä seuran tilanteesta.

– En henkilökohtaisesti usko, että seura on valmis Lionel Messin saapumiseen. Pelaamme väliaikaisella areenalla ja ihmiset voivat vain kävellä kentälle, eikä siellä ole minkäänlaisia portteja, Marsman kritisoi tv-haastattelussa keskiviikkona.

– Ei ole myöskään minkäänlaisia turvatoimia, kun kävelemme areenalta. En usko, että he ovat valmiita. Mutta toivon kuitenkin, että hän tulee.

Marsman arvioi myös, ettei Inter Miamin käyttämät hotellit jatkossa enää riitä Messin tapaisen maailmantähden majoittamiseen vaatimiin erityiskäytäntöihin.

Myös tuoreeltaan potkut Inter Miamin päävalmentajan paikalta saanut englantilaisluotsi Phil Neville totesi alkuvuodesta, että muutoksia on pakko tehdä, jos Messi saapuu Miamiin.

– Asioihin tulee muutoksia. Puiden (harjoituskentän ympärillä) pitää olla ehkä isompia. Turvatoimia joudutaan luultavasti tiukentamaan. Tapaa, jolla pelaajat kävelevät stadionille, on ehkä muutettava. 

Neville arvioi tuolloin myös, ettei Inter Miamin käyttämät hotellit jatkossa enää riitä Messin tapaisen maailmantähden majoittamiseen vaatimiin erityiskäytäntöihin. 

Nevillen saatua potkut Inter Miamista joukkuetta väliaikaisesti valmentaa Javi Morales. The Athleticin mukaan seura neuvottelee parhaillaan Atlanta Unitedin päävalmentajan Tata Martinon kanssa.

Martino on Messille tuttu kymmenen vuoden takaa FC Barcelonasta. Hän on Messin tavoin kotoisin Argentiinan Rosariosta.

Vuonna 2020 MLS-sarjaan liittynyt Inter Miami tunnetaan osaomistajansa David Beckhamin projektina. Seuralle ollaan rakentamassa miljardiluokan uutta stadionia Miami Freedom Parkiin, mutta joukkue pelaa tällä hetkellä 18 000 -paikkaisella DRV PNK -stadionilla Fort Lauderdalessa.

Inter Miamissa pelaa myös Suomen maajoukkuepelaaja Robert Taylor.

Lue myös:

    Uusimmat