Mitta täynnä – Sergio Pérez uhkaa jättää F1-sarjan, jos viime vuosilta tuttu rumba jatkuu

F1-sarjan kilpailukalenteria on paisutettu 2000-luvun kuluessa reilulla kädellä. Red Bull -kuljettaja Sergio Pérez, 32, uhkaa jättää kuninkuusluokan, jos sama vielä jatkuu.

Vuosituhannen alussa vuonna 2000 formula ykkösissä ajettiin 17 osakilpailua. Sarjaa on vuosien saatossa ahnehdittu kuitenkin laajemmalle myös Aasiassa, ja viime vuonna kalenterissa oli jo 22 kisaa.

Tänä vuonna F1-kalenteriin on kaavailtu ennätykselliset 23 osakilpailua. Kilpaileminen on alkanut viedä vuosittain yhä enemmän aikaa.

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Pérez sanoo, että liian suuri määrä kilpailuja ei toimi ainakaan hänelle.

– Juuri nyt olet uppoutunut tähän, koska meillä on niin paljon kilpailuja. Meillä on simulaattorisessiot ennen jokaista kilpailua. Meillä on kumppanitapahtumia. Meillä ei siis periaatteessa ole aikaa itsellemme ja perheellemme, Pérez kommentoi The Athleticin haastattelussa.

– Minulla on pari nuorta lasta (kolmas on tulossa). Uskon, että jos kalenteri laajenee enemmän, en todellakaan ole mukana, hän jatkoi.

Pérez on toisaalta optimistinen sen suhteen, että F1:n huomioarvo jatkaa tuntuvasti kasvamistaan.

– Minne maalmalla meneekin, sen tuntee kaduilla, ihmiset tunnistavat sinua paljon enemmän, ihmiset ovat paljon kiinnostuneempia lajista. Kysyntä on todella suurta.

Pérez on sijoittunut kahdella edellisellä kaudella MM-sarjassa neljänneksi ja hän on tällä sesongilla juuri neljäntenä kolmen osakilpailun jälkeen. Viime kausi oli meksikolaiselle ensimmäinen Red Bullilla, ja hänen nykyinen sopimuksensa tallin kanssa kattaa tämän sesongin.

Lue myös:

    Uusimmat