Max Verstappenin ongelmista paljastus Red Bull -pomolta – tästä syystä tallikaveri saanut juonesta nopeammin kiinni

Uudet F1-autot eivät tunnu sopivan Max Verstappenin luontaiseen ajotyyliin, näkee Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko.

Verstappen oli vielä viime kaudella selvästi edellä tallikaveriaan Sergio Perezia, mutta tänä vuonna meksikolainen on oppinut uusien autojen metkut vähintään yhtä hyvin kuin hallitseva maailmanmestari Verstappen.

Sen sijaan Ferrarilla Charles Leclerc on tehnyt pesäeroa tiimitoveriinsa Carlos Sainziin. Red Bull -pomo näkee muutoksissa yhteyden uusien autojen ajettavuuteen.

– Perez on paljon lähempänä Maxia kuin kaudella 2021. Yksinkertaisin syy tälle ovat uudet autot, joissa pienempi downforce sopii joillekin ja joillekin taas ei, Marko kommentoi saksalaiselle F1-Insiderille.

– Sainz on älykäs kuski, erittäin kova tekemään töitä. Australiassa hän oli lähempänä (Leclercia), mutta sitten hänelle tuli epäonnea punaisten lippujen ja myöhemmin ratin kanssa, hän vertaa Ferrarin tilanteeseen.

Red Bullilla tilanne on kuskikaksikon kohdalla hiukan nurinkurinen.

– Perez on erittäin tyytyväinen auton säätöihin. Maxilla on vielä hankaluuksia. Hän ei ole vielä löytänyt oikeaa balanssia, eikä siksi luota autoon täysin.

– Hänen aggressiivinen ajotyylinsä ei aivan istu yhteen uusien autojen kanssa, Marko myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat