Mainos

Mitron ja kirkon riita jatkuu

Eurovaaliehdokas Mitro Repo sanoo olevansa erityisen yllättynyt ja hämmentynyt Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokouksen päätöksestä.

Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous päätti tänään määrätä pastori Mitro Revon papilliseen toimituskieltoon hänen EU parlamenttiehdokkuuden ja mahdollisen parlamenttijäsenyyden ajaksi.

- Olin aamulla kuultavana, tosin en saanut ennakkoon nähtäväkseni pyynnöstäni huolimatta mitään perusteluita, jotka nyt näen tässä kirjattuna. Ne oli kyllä laadittu etukäteen. Piispoilla ei ollut myöskään minulta mitään kysyttävää. Yritin parhaani mukaan kertoa oman mielipiteen ehdokkaaksi asettumisesta, Repo kertoo.

- Oleellista on se, että minulla ei ole mitään valitusoikeutta, enkä Suomen lain mukaan enää olisi voinut perääntyä ehdokkuudestanikaan.

- Tärkeätä olisi, että yhdenmukaisuuslakia noudatettaisin ja kaikkia kohdeltaisin samalla tavalla. Nyt katson, että päätös on epäoikeudenmukainen. Minulla on ollut monta kollegaa, jotka ovat olleet aktiivisia poliittisessa toiminnassa, Repo ihmettelee.

Päätös ei ollut yksimielinen

Arkkipiispa Leon mukaan päätös Mitro Revon toimituskiellosta ei ollut yksimielinen, mutta se oli äänestyksen tulos. Äänestyksessä annettiin kaikkiaan kolme ääntä.

Leon mukaan Mitro Repo voi toimia pappina, jos hän lopettaa politiikan. Tämän jälkeen hänellä mahdollisuus anoa toimituskiellon kumoamista.

Leo ei suostu ennakoimaan sitä, miten todennäköistä pappistehtäviin palaaminen on Mitro Revon tapauksessa.

- Päätös tehtiin kaikella sillä kanonisella perusteella, minkä varaan me rakennamme elämämme, työmme ja toimintamme, arkkipiispa Leo perustelee.

(MTV3)

Lue myös:

MITRO REPO: HYVEESTÄ TULI SANKTIO

ARKKIPIISPA LEO KERTOO ORTODOKSIKIRKON NÄKEMYKSEN KIISTAAN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.