Miten tehdään kuperkeikka? Älä mokaa pään kanssa: "Ei laiteta lattiaan missään vaiheessa"

Miten sujuu kuperkeikka aikuiselta? Näin teet sen oikeaoppisesti:"Oleellisin juttu on..." 3:20
Miten sujuu kuperkeikka aikuiselta? Näin teet sen oikeaoppisesti: "Oleellisin juttu on..."

Miten tehdään kuperkeikka? Tällä ohjeella onnistut!

Juttusarjassamme opettelemme hauskoja, lapsuudestakin tuttuja taitoja – voit kokeilla vaikka sormilla vislaamista, tai oppia napsuttelemaan sormiasi! Seuraavaksi selvitämme, miten tehdään oikeaoppinen kuperkeikka.

Treeni alkaa samasta asiasta kuin muutkin liikuntasuoritteet – nimittäin lämmittelystä.

– Kannattaa vähän lämmitellä. Olemme niin paljon kaikilla laitteilla pää alaspäin, Linnanmäen Sirkuskoulun toiminnanjohtaja Maiju vinkkaa.

Muista hallita kerä

Kuperkeikan oleellisin juttu on hallita kerä. Toisin kuin lapsuusmuistot ehkä väittävät, päälakikaan ei saa osua lattiaan. 

– Kuperkeikka tehdään takaraivolle, niskalle, jopa yläselälle. Päätä ei laiteta lattiaan missään vaiheessa, Maiju kuvaa.

Tärkeää on osata paitsi rullata oikein myös nostaa itsensä liikkeen lopussa jaloilleen. Koska tekniikka täytyy hioa, kuperkeikkaa ei kannatakaan lähteä tekemään heti alusta loppuun.

– Ensimmäinen vaihe on niin sanottu mummon ja vaarin kiikkutuoli, Maiju vinkkaa.

Katso ohje kuperkeikkaan jutun alussa olevalta videolta! 

Katso myös: Mitä ovat kokonaisina syötävät, somesuosioon nousseet minisitruunat? Pekka Poudan johtama raati testasi hittivälipalan:

Mitä ovat nämä kokonaisina syötävät minisitruunat? Pekka Poudan johtama raati testasi hittivälipalan – katso hauskat reaktiot 3:55

Lue myös:

    Uusimmat