Mainos

Miten siviilit pakenevat Turkin iskuja Syyriassa? SPR: Ihmisillä ei ole paikkaa, minne mennä – "Kaikkein tärkeintä olisi nyt taistelutoimien keskeyttäminen"

12:48
Minne siviilit pakenevat Turkin iskuja? Haastattelussa alueella oleva SPR:n avustustoiminnan johtaja.

Ainakin 100 000 ihmistä on paennut kodeistaan Koillis-Syyriassa kurdialueilta hyökkäysalueiden alta. SPR:n avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi sanoo, ettei Syyriassa siviileillä ole paikkaa, minne mennä.

Hyökkäysalueilla olevilla siviileillä on luonnollisesti juuri nyt suurin hätä. Moni joutuu hylkäämään kotinsa pommituksessa. Siviileillä ei kuitenkaan ole pakolaisleirien lisäksi juurikaan paikkoja, minne mennä.

– Puhutaan tilanteesta, jossa on valtava puute toimeentulosta ja ihan kaikesta, Löövi sanoo.

Löövin mukaan Syyrian pohjoisella alueella on ollut muun muassa pula vedestä. Vettä on toimitettu alueelle tankkiautoilla.

Kun alueelle tulee lisää väkeä, humanitaarinen ongelma laajenee. Muun muassa pula asunnoista ja vedestä kärjistyy väen lisääntyessä.

Pelko on läsnä

Pakolaisleiri Al-Hol on Löövin mukaan hiukan kauempana kuin Turkin havittelema alue. Al-Holin leiri ei ole hyökkäysalueella, mutta pelko on kaikilla kurdialueilla läsnä.

– Kaikilla kurdeilla on suuri huoli siitä, miten kurdialueilla voidaan jatkossa elää. Tämä tulee vaikuttamaan kurdiperheiden elämään.

– Kaikkein tärkeintä olisi nyt taistelutoimien keskeyttäminen. Siinä kansainvälisten toimijoiden pitäisi ryhdistyä ja yhdistyä. Pitäisi vaikuttaa siihen, että tämä järjetön toiminta saisi loppumaan. Se on numero yksi. Sitten on se, että sinne tarvitaan lisää apua.

Kansainväliset toimijat ovat alueella antamassa apua. Muun muassa YK ja Punainen Risti on paikalla. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja