Miten pukeutua pikkujouluihin? Lue vaatesuunnittelijoiden ja stylistin vinkit

Sametti, 1920-luku, rento huolettomuus ja iloinen asenne ovat avainsanoja tämän vuoden pikkujoulutyyliin.

Pikkujoulukausi on parhaillaan käynnissä, ja moni tuskailee juhlien vaatevalinnan kanssa. Suomalaisilla suunnittelijoilla on hyviä vinkkejä, miten valmistautua työpaikan pikkujouluihin tai ystävien kesken järjestettävään juhlaan. Vaatesuunnittelija Paola Suhonen kehottaa pukeutumaan tänä vuonna samettiin.

– Sametti on klassinen pikkujoulumateriaali, ja tänä vuonna sametti on erityisen ajankohtainen, koska se on myös trendikäs. Esimerkiksi 1960-luvun pieni samettimekko on hyvä valinta. Se on huomattavasti seksikkäämpi kuin joku avonainen lurex-mekko, Suhonen sanoo.

– Pikkujoulupukeutumisessa kannattaa suosia enemmänkin peittäviä, paksuja tai pörröisiä ja lämpimän oloisia materiaaleja. Niistä se tyylikkyys tulee, Suhonen jatkaa.

Teri Niitti suosittelee unohtamaan pikkumustan

Stylisti Teri Niitin mielestä ihmiset pukeutuvat liian paljon mustaan, jota käytetään eräänlaisena turvavärinä. Tämän takia hän toivoisikin ihmisten pukeutuvan pikkujouluihin iloisiin vaatteisiin ja välttämään mustaa.

– Tänä pikkujouluna nähdään erityisesti kirjailtuja asuja, joissa on helmiä ja strasseja. Vähän sellaista 1920-luvun tyyliä Kultahattu-elokuvan henkeen, jos haluaa olla todella trendikäs, Niitti sanoo.

Lisäksi Niitti suosittelee jalkaan hyviä kenkiä, joita pystyy käyttämään koko yön. Stylisti ehdottaa rauhallista otetta meikin suhteen.

– Meikin ei tarvitse olla kauhean vahva. Pikkujoulut eivät ole mikään sotamaalauksen paikka. Luumun sävyt toimivat tänä syksynä varsinkin huulissa ja ovat pikkujoulukautena todella in. Kynnet ovat olleet jo pari vuotta todella tapetilla. Ne ovat ikään kuin pikkujoulujen koru. Juhlissahan puhutaan ja elehditään paljon käsillä. Tiivistettynä: Ei paljon silmämeikkiä, luumunväriset huulet ja kivat kynnet, Niitti sanoo.

Niitti muistuttaa, että pikkujouluja vietetään yleensä tutussa porukassa, minkä takia ylitälläytyminen on hiukan turhaa. Hiukset saavat hänen mielestään olla huolettomat, ja ne voi esimerkiksi kerätä pinneillä ylhäälle kiinni.

– Varoisin ylitälläytymistä ja kaikenlaisia nutturakampauksia. Niitä varten on olemassa arvokkaampia juhlia, hän toteaa.

Itsenäisyyspäivän juhlista Niitti odottaa erityisesti Minna Parikan kenkiä. Juhlien pukukoodi sallii tänä vuonna kengät paljastavat helmat, ja kenkäsuunnittelijalla voi odottaa olevan jotain näyttävää jalassaan.

Katri Niskanen uskoo moderneihin asuvalintoihin ja statement-asusteisiin

Vaatesuunnittelija Katri Niskanen sanoo, että tämän vuoden pikkujouluissa nähdään oletettavasti paljon statement-vaatteita ja -asusteita.

– Statement-asujen juju on yksi todella näyttävä juttu, on se sitten kengät, iso koru tai joku hyvin näyttävä jakku. Pikkumustan tilalle voisi hyvin ottaa esimerkiksi haalarin tai jonkun muun modernimman vaihtoehdon, hän sanoo.

Niskasen mielestä kokonaisuus on pikkujoululookissa tärkeä.

– Juhlavuuden astetta voi säätää esimerkiksi hiuksilla. Rentoa lookia voi tavoitella jättämällä hiukset auki. Näyttävän kampauksen kanssa voi taas pukeutua hiukan arkisempaan asuun. Ylipäänsä luonnollisuus ja huolettomuus ovat tällä hetkellä kiinnostava juttu kampauksissa. Uskon, että luonnollisia kampauksia tullaan näkemään myös itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Toinen tänä syksynä noussut juttu ovat 1920-luvun hiuskoristeet ja lainemaiset kampaukset, Niskanen sanoo.

Niskanen valitsisi tämän vuoden pikkujoulutyylin kengiksi kapeakärkiset stiletot. Suunnittelija tuumii, että klassisissa, naisellisissa kengissä on tavallaan jotain uutta.

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja