Video: Työpaikan trenditietoinen yllättää nahkahameella – poimi syysvinkit toimistolle

Koska trendit vaihtelevat, ajattomaan tyyliin kannattaa santsata. Ivo Nikkolon suunnittelija antoi vinkit toimistopukeutumiseen!

Aamu. Bussin lähtöön on tasan viisitoista minuuttia. Ryntäilet vaatekaapilla pelkät housut jalassasi. Mitä laitan ylleni töihin?

Ratkaisimme ongelmasi kysymällä asiantuntijalta. Ivo Nikkolon suunnittelija Britta Laumetsin päivätyötä on luoda naisille vaatteita.

– Kun alan suunnitella vaatetta, ajattelen naista, joka sitä käyttää. On tärkeää ymmärtää, mikä naisen tarve on. Valitseeko hän vaatteen työpäivää varten? On tärkeää ajatella naisen luonnetta. Naisilla on erilaisia tarpeita: joku on klassisempi pukeutuja, toinen haluaa kokeilla enemmän. Jos naisia ymmärtää, suunnitteleminen on helpompaa, Laumets kuvaa.

Koska trendit vaihtelevat, ajattomaan tyyliin kannattaa santsata.

– Mielestäni jokaisen naisen on hyvä omistaa hyvin istuva bleiseri, minimalistinen ja yksinkertainen mekko, jonka voi asustaa juhlaan tai mihin tahansa tilanteeseen sekä hyvälaatuinen takki, Laumets neuvoo.

Mutta mistä tuntee laadukkaan takin?

– Kun ostat takin, koskettele sitä. Kangas on kaikkein tärkein. Materiaalissa tulisi aina olla villasekoitetta, kuten alpakkaa.

– Suomalaiset ymmärtävät materiaalin päälle. Virossa joutuu joskus selittämään, että vaatteen hinta riippuu materiaalista, ei siitä, että päällä on tietty brändi, vaikka silläkin on tietysti merkitystä, kertoo Ivo Nikkolon Viron myyntijohtaja Sven Ohlau.

Laumets itse ei ole konservatiivinen pukeutumisen suhteen.

– Nykyisin pukeutumiskoodit eivät ole tiukkoja. Jos käytät farkkuja hyvän bleiserin kanssa, asu sopii töihin. Käytä vaatetta, jota haluat käyttää. Kun menet töihin, näytä edustavalta. Älä mene töihin ranta-asussa!

Muodikkaan syystyylin tärpit

Muodikkaan syystyylin saa aikaan esimerkiksi pitkällä mekolla, joka on mukavaa jersey-kangasta. Jersey liikkuu hyvin ja antaa mukavan, rennon olon päiväksi, Laumets vinkkaa.

– Nykyään naiset eivät halua tuntea oloaan rajoitetuksi vaatteissa, hän toteaa

Syksyn mallistossa nähdään paljon sinistä. Konjakinvärisen jakun Laumets yhdistäisi yllättäen petrolinvihreään.

– Asiakkaamme pitävät kirkkaista väreistä. Tasapaino täytyy kuitenkin pitää. Jos yhdistät eri harmaan sävyjä, saat trendikkään lookin. Casual look on myös nykytrendi. Käytä työasun kanssa lenkkareita tai klassisia bootseja, Laumets neuvoo.

Kuvagalleria 4 kuvaa - katso

Inspiraatioväri: Konjakki!

– Kokeile uusia muotoja ja malleja. Kirkas punainen toimii todella hyvin, kun yhdistät sen mustaan tai valkeaan. Se on yksi kauden avainyhdistelmistä. 

Kauden statement-takki puolestaan on kuohkeaa ja runsasta materiaalia – onhan materiaali se tärkein juttu. Työpaikan yllättäjinä puolestaan toimivat nahkahame tai -housut.

– Naiset pitävät Chanel-tyyppisestä materiaalista. Se saa heidät tuntemaan itsensä klassisiksi kaunottariksi. Mielestäni bleiseriin voi yhdistää nahkahameen, jolloin look on moderni ja raikas.

Klassinen nainen käyttää bleiseriä ja housuja. Kiinnitä vaatetta ostaessasi huomio yksityiskohtiin: kauluksen alla viimeistelyssä voidaan käyttää eri väriä, samoin takin vuoressa. Klassisen vaatteen ei siis tarvitse olla tylsä.

– Joskus on kiinnostavampaa katsoa vaatteen sisään kuin nähdä se ulkoa, Laumets sanoo.

Chic ja trendikäs valinta on myös 1970-luvun inspiroima pitkä bleiseri vyöllä. Se sopii housujen kanssa.

– Hihaton mekko on hyvin trendikäs tällä hetkellä. Käytä sitä housujen kanssa, housut ja hame -yhdistelmä on trendikäs. Alle ei tarvitse laittaa mitään, tai sitten sinne voi laittaa valkoisen kauluspaidan edustustehtävää, tapaamista tai konferenssia varten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja