Miten Lewis Hamilton pärjäsi moottoripyörätestissä? Nyt puhuu F1-tähteä valmentanut kuski

Superbike-sarjan moottoripyörää Espanjassa testannut Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton piti testissä aluksi turhankin kovaa vauhtia, paljastaa brittikuskia testiin koulinut Yamaha-tallin kuljettaja Michael van der Mark.

Hamilton hyppäsi joulukuun alussa Espanjan Jerezissä kokomustan Yamaha YZF-R1 -moottoripyörän puikkoihin Crescent Yamaha -tallin järjestämässä testissä, jossa tallin kuljettajat van der Mark ja Alex Lowes opastivat brittikuskia kaksipyöräisten saloihin.

Testijakson aikana Hamilton ajoi ulos radalta, mutta hän säilyi rytäkässä kolhuitta. Van der Mark kertookin, että Hamiltonia piti testin avauspäivänä muistuttaa hieman hillitsemään kaasurannettaan.

– Ensimmäisenä päivänä yritin vain saada hänet ajamaan hieman hiljempaa. Minun piti pysäyttää hänet, koska hän ei pelännyt mitään ja yritti ajaa mutkat yhtä nopeasti kuin autollakin. Toisena päivänä teimme paljon töitä hänen ajotyylinsä kanssa, Van der Mark kertoi motorsport.comille.

Kuvan videolla Formula ykkösten tuorein Pitstop.

Van der Mark kertoo työskentelyn viisinkertaisen maailmanmestarin kanssa olleen miellyttävä kokemus.

– Vaikka tässä olikin kyse vain hauskanpidosta, niin hän oli silti todella motivoitunut oppimaan. Hän kyseli valtavasti eri asioista, mikä oli poikkeuksellista nähdä. Hän halusi tehdä asiat oikein ja oppia niin paljon kuin mahdollista, Van der Mark kehui Hamiltonia.

Hollantilaiskuski ei kuitenkaan halunnut arvioida, miten kilpailukykyinen Hamilton voisi olla Superbike-sarjan kuljettajana.

– Ei hän pelännyt mitään, eikä hän myöskään epäröinyt. Jos hän niin päättää, niin hän menee loppuun asti. Autossa tilanne on sama, se on hänen luontaista lahjakkuuttaan. Tiedän hänen pystyvän ajamaan kovempaakin, mutta sitä on vaikea arvioida, mitä hän voisi saada aikaan pyörän satulassa.

– Hän on ajanut nyt vasta neljä päivää ja on noin seitsemän sekuntia meitä hitaampi. On hän silti nopeampi kuin useimmat radalla päivisin käyvät kuljettajat. Hänen erityisen lahjakkuutensa voi nähdä, mutta en tiedä, haluaisiko hän tehdä tätä kokopäiväisesti, Van der Mark tuumaili.

Lue myös:

    Uusimmat