Jukka Jalonen kokee nyt oudon tilanteen – tuore leikkaus pisti suunnitelmat uusiksi: "Ensimmäinen ja viimeinen kerta"

3:30
Tulosruutu: Leijonat Ruotsin turnaukseen ilman Jukka Jalosta

Vuoden valmentaja Jukka Jalonen kokee nyt harvinaislaatuisen hetken. Hän joutuu jäämään kotiin, kun hänen oma joukkueensa, Leijonat, matkaa maailmalle pelaamaan kovia kansainvälisiä otteluja. Jalosen tuore leikkaus pisti suunnitelmia uuteen uskoon.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen julkaisi maanantaina Suomen joukkueen nimilistan ensi viikolla käytävään Ruotsin Euro Hockey tourin turnaukseen.

Leijonat pelaa yhden ottelun Sveitsissä ja kaksi Ruotsissa. Tosin ilman Jalosta.

Häntä ei paikan päällä nähdä.

– Onhan tämä outo tilanne, Jalonen myöntää MTV Urheilulle.

Jalonen kävi kaksi viikkoa sitten polvileikkauksessa. Siitä kuntoutuminen on pahasti kesken, minkä myötä 60-vuotias mestariluotsi jää koto-Suomeen seuraamaan Leijonien otteita.

– Varmaan sitten kun pelit alkavat ja kiekko tippuu jäähän, sitä rupeaa miettimään, että nyt pitäisi olla tuolla mukana, eikä pysty vaikuttamaan asioihin. Toivottavasti tämä on ensimmäinen, ainoa ja viimeinen kerta, kun näin käy. Mutta ei tälle mahda mitään. Olisi ollut kivaa olla paikalla, kun tuossa on kuusi täysin uutta pelaajaa mukana. Heihin tutustuu kuitenkin aina myös siinä pelien ulkopuolella, Jalonen miettii.

Jalosen ollessa sivussa, Mikko Manner toimii Leijonien päävalmentajana.

MM-kisoja päin

Leijonien tuoreesta EHT-joukkueesta löytyy kokeneita arvokisakävijöitä sekä täysin uusia A-maajoukkuekasvoja. Mukana ovat muun muassa HIFK:ssa vahvaa kautta pelaava Juha Jääskä sekä kuuden vuoden tauon jälkeen Leijoniin palaava Juhamatti Aaltonen.

– Mielenkiintoinen miksaus. Paljon osaamista ja paljon intoa päällä. Sen huomasi kyllä, kun soitteli pelaajille. He olivat onnellisia siitä, kun kutsu kävi, Jalonen kertoo.

Leijonien Ruotsin EHT-turnauksen joukkue löytyy täältä.

Talvi vaihtuu pian kevääksi ja kauden päätapahtuma sen kuin lähestyy. MM-kotikisat. Niiden alkuun on enää 102 päivää.

Jalosen mukaan ajatukset alkavat hiljalleen kääntyä kisoihin päin. Varsinkin ensi viikon EHT-turnauksen jälkeen.

– Meillä on ollut sen jälkeen noin 70 pelaajaa mukana kolmessa eri tapahtumassa. Pystymme tekemään jonkinlaista yhteenvetoa siitä, että ketkä ovat olleet huipputikissä ja ketkä ovat vahvasti tyrkyllä kisakoneeseen. Sitten seurataan itse kunkin loppukautta ja heidän otteitaan pudotuspeleissä. Myös NHL:ää aletaan tarkkailemaan entistä intensiivisemmällä syklillä. MM-leiritys alkaa huhtikuun kymmenes päivä ja sen jälkeen mennään viikko kerrallaan. Nähdään, että ketkä jatkavat ja mistä tulee uusia pelaajia mukaan. Mutta katsotaan nyt ensin tämä Ruotsin turnaus. Tässä on kuitenkin 15 sellaista pelaajaa mukana, jotka eivät ole pelanneet vielä tällä kaudella Leijonissa. Näemme nyt heidät tositoimissa. Siltäkin kannalta tämä on tärkeä tapahtuma, Jalonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja