Leijonilla tutut tähdet astuivat esiin – Harri Pesonen lohkaisi MM-kisojen alun tilanteesta: "Sekava vaihe"

Leijonat pelaa tällä viikolla viimeiset valmistavat ottelunsa MM-kotikisojen alla, kun ohjelmassa on Ruotsin EHT-turnaus. Se alkoi näyttämöllä, joka isännöi myös ensi viikolla alkavaa MM-turneeta. Torstaina Leijonilta nähtiin hyvin kaksijakoinen esitys Nokia Arenalla. Esiin astui tuttuja nimiä.

Suomen torstaisena vastustajana toimi Sveitsi, joka korvasi Venäjän EHT-turnauksen osallistujana. Illan kamppailussa Suomelta nähtiin 40 minuutin vajaa suoritus, jota seurasi piristynyt kirivaihde. Leijonat pääsi peliin mukaan ykkösketjun johdolla, kun olympiavoittajat Harri Pesonen, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen laittoivat shown päälle.

Pesonen naulasi ensimmäisen kavennuksen, Hartikainen toisen.

– Lähdimme viimeisessä erässä hakemaan kunnon tsemppiä päälle. Tämä oli kuitenkin viimeinen kotipeli ennen kisoja. Ei se kaukana ollut, että olisimme päässeet vielä voitonsyrjään kiinni. Ihan positiivinen maku jäi tuosta lopusta, Leijonien ykkösketjussa tehot 1+1 nakuttanut Harri Pesonen sanoi MTV Urheilulle.

Mistä 40 minuutin uneliaisuus ja vaisuus sitten johtui? Kovasta treeniputkesta, kuormasta vai mistä?

– Onhan tässä painettu joo. Mitä, onko nyt neljäs viikko menossa. Viimeisimmän turneen jälkeemme emme ehtineet olla kuin päivän kotona ja sitten lähdettiin taas Tampereelle. Kyllä se kuorma varmaan näkyi meidän otteissamme. Sitähän tässä haetaan ja sehän varmaan on valmentajien idea, että välillä väsyttää ja ketuttaa. Silloin katsotaan sitä, että miten saadaan homma kulkemaan. Ikään kuin mitataan henkistä puolta, kun pitää tehdä vielä enemmän duunia, jotta saa itsestään kaiken irti, Pesonen pohtii.

Kaiken kuorman keskellä katseet meinaavat kääntyä jo ensi viikkoon ja tuleviin ratkaisuihin. Nyt kun taistellaan viimeisistä MM-kisapaikoista.

– Kai tämä on vähän sellainen odottavainen ja sekava vaihe, kun ei tiedetä, että kuka on joukkueessa ja kuka ei. Kilpailu on kovaa, sillä kaikki haluavat päästä kisoihin, Pesonen kuvailee.

– Lähdetään hakemaan hyvä viikonloppu Ruotsista ja sitä kautta sitten ensi viikkoon, Pesonen käänsi katseita tulevaan.

Leijonat sai torstaina esimakua tulevien kisojen näyttämöstä, Nokia Arenasta.

– Kaikin puolin ihan kiva halli – ei vain oikein osaa kulkea vielä täällä. Kaikki ovet meinaavat olla lukossa. Pitää kaivaa joku free pass meille Leijonille. Nyt ei meinaa välillä päästä halliin sisälle. Noh, ”Kölli” (joukkuejohtaja Mika Kortelainen) hommaa meille hyvät kortit, eiköhän se sillä hoidu! Pesonen huikkasi areenan ytimestä.

Lue myös:

    Uusimmat