Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi, milloin Mikael Granlundista ja NHL-vahvistuksista kuullaan uutisia – "Mielellään näkisi joukkueessa"

Saako Leijonat lisää NHL-apuja? GM Jere Lehtinen haastattelussa Tampereella 1:34
Video: Mikä on Mikael Granlundin ja Eeli Tolvasen tilanne Leijonien suhteen?

Leijonien kohdalla NHL-kysymys on nyt polttavasti esillä. Mielenkiinto kohdistuu erityisesti Nashville Predatorsiin, joka tipahti viime yönä jatkosta. Leijonien GM:n Jere Lehtisen mukaan tietoa NHL-vahvistusten tilanteista rupeaa piakkoin tippumaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Isoin mielenkiinto kohdistuu nyt erityisesti Mikael Granlundiin ja Eeli Tolvaseen, jotka teorian tasolla vapautuivat Leijonien käyttöön. Heidän seurajoukkueensa Nashville Predatorsin kausi päättyi, kun se hävisi Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä neljännen kerran Colorado Avalanchelle.

Leijonien GM Jere Lehtinen seurasi jopa osittain ratkaisevaa peliä livenä – Suomen joukkueen muiden kiireiden keskellä.

– Pitää antaa vähän happea sinne suuntaan. Nyt he lyövät kautta pakettiin ja on lääkärintarkistuksia sun muita. Katsotaan rauhassa, mutta silti suhteellisen nopeasti tilannetta. Kisat alkavat kuitenkin perjantaina, Lehtinen sanoi Predatorsin suomalaisista MTV Urheilulle.

Granlund ja Tolvanen ovat liittyneet aiemmin kesken MM-kisojen Leijonien vahvuuteen mukaan. Tämä tulisi myös nyt hyvin todennäköisesti kyseeseen, sillä Leijonien perjantain avauspeli lähestyy kovaa vauhtia.

Suomen joukkueen GM Lehtinen paljasti, milloin Nashvillen suomalaisista voi odotella uutisia.

– Nyt tiistaina ja keskiviikkona saadaan vastauksia, Lehtinen kertoi.

Isoin huomio kohdistuu Granlundiin, jota voi hyvällä syyllä nimittää NHL-tähdeksi. 30-vuotias hyökkääjä takoi tällä kaudella 80 runkosarjaottelussa tehot 11+53=64. Hän merkkautti kolme syöttöpistettä Predatorsin neljässä pudotuspeliottelussa.

– Hän on sitä osastoa, joka on ihan johtavassa roolissa omassa NHL-jengissään. Hän on sellainen pelaaja, jonka näkisi mielellään joukkueessa, Lehtinen sanoo suoraan Granlundista.

Yhden voi unohtaa

Predatorsin riveistä löytyy kolme suomalaispelaajaa. Heistä Leijonien suuntaan tapetilla ovat olleet Granlund ja Tolvanen. Kolmas suomalainen, eli Juuse Saros, on jäänyt spekulaatioiden ulkopuolelle.

Syy on hyvin selvä. Saros loukkaantui pudotuspelien alla, eikä hän pelannut yhtään ottelua Avalanchea vastaan.

– Nashvillessä tehtiin aivan varmasti kaikki sen eteen, että hän olisi päässyt mukaan. Hän on kuitenkin NHL:n yksi parhaista, ellei paras maalivahti. Realismia on kuitenkin se, että hän ei ole kunnossa, Lehtinen myöntää.

Saros itse vahvisti Hämeen Sanomille, ettei hän pääse mukaan kevään MM-kisoihin.

– Huono ajoitus loukkaantumisen kanssa. Valitettavasti MM-kisat eivät tällä kertaa onnistu, Saros vahvisti lehdelle.

Läheltä piti ja lähelle osuneita tilanteita

Leijonat meinasi saada tuntuvasti jobinpostia sunnuntain EHT-ottelussa Ruotsia vastaan, kun pahimmillaan peräti kolmea eri pelaajaa hoidettiin huoltohenkilökunnan ja lääkäreiden toimesta. Ensin Saku Mäenalanen jätti pelin kesken polvivamman takia. Hetken päästä Atte Ohtamaa piteli kylkeään. Hänen vierelleen vaihtoaition päähän asteli Mikko Lehtonen, jonka olkapää oli jumppauksen kohteena.

Leijonat selvisi kuitenkin säikähdyksellä, kun kaikki kolme ovat yhä mukana MM-leiriryhmässä. Kolmikosta Mäenalasen tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan.

– Hän on täällä mukana ja katsotaan, että missä mennään. Täytyy koputella puuta. Loukkaantumiset kuuluvat tähän hommaan. Harvoin on niin, että kaikki säilyisivät terveinä kisojen loppuun asti. Aina on pieniä kolhuja, Leijonien GM Lehtinen muistuttaa.

– Toivotaan, että myös Saku olisi pelikunnossa, Lehtinen totesi MM-kisojen avauspeleihin liittyen.

Yksi on varmuudella joukosta pois, kun Leijonat kohtaa perjantaina MM-avauksessaan Norjan. NHL-seura Buffalo Sabresin puolustaja Henri Jokiharju antoi positiivisen koronanäytteen sen jälkeen, kun Suomen joukkue palasi Tukholmasta takaisin Suomeen.

Jokiharju on sivussa ainakin lauantaihin saakka.

– Hänellä ei ole mitään oireita. Rokotukset ovat kunnossa ja niin edelleen. Toivotaan, että kaikki menee niin, että hän olisi viikonloppuna mukana, Lehtinen mietti Jokiharjuun liittyen.

Positiivinen koronatapaus ei aiheuttanut isompia toimenpiteitä Leijonien vahvuudessa.

– Joko joukkue on testattu ja on rokotukset sun muut. Täytyy yrittää ajatella positiivisesti ja niin, että tämä oli yksittäinen tapaus, Lehtinen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat