Mainos

Mitä Trump vastaa Putinin Suomi-ehdotukselle? Asiantuntija: ”Paine on Moskovassa, Trumpilla tuskin on paniikkia"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmaissut halunsa tavata Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin Suomessa Arktisen neuvoston kokouksessa.

Suomen ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan, USA-asiantuntija, Mika Aaltolan mukaan Trumpilla tuskin on kiirettä kommentoida Putinin tapaamisehdotusta.

– En usko, että Trumpilla on hirveää paniikkia vastata Putinin ehdotukseen. Enemmän painetta kokoukselle tulee Moskovasta kuin Washingtonista, Aaltola kommentoi.

Putin toivoo tapaavansa Trumpin joko Suomessa Arktisen neuvoston kokouksessa tai vaihtoehtoisesti johtajat voisivat tavata toisensa kesällä G20 maiden kokouksessa Saksassa.

Aaltolan mukaan molemmat vaihtoehdot tarjoaisivat puitteiltaan melko neutraalin alustan johtajien tapaamiselle.

– Sekä G20-tapaaminen että Arktisen neuvoston kokous ovat monenkeskeisiä tapaamisia, kun taas Putin ja Trumpin intresseissä on enemmänkin kahdenkeskinen tapaaminen, Aaltola kuitenkin kommentoi.

Aaltola pitää tapaamisen järjestämistä Suomessa sekä Venäjän että Yhdysvaltojen presidentin kannalta järkevänä.

– Suomi olisi otollinen paikka tapaamiselle, koska Suomi kuuluu länteen ja sillä on hyvät välit Venäjään, Aaltola kertoo.

Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa alkaa 11. toukokuuta. Aaltolan arvion mukaan kokous, jossa Putin ja Trump voisivat tavata, saattaisi onnistua tulevana syksynä.

Putin ilmaisi halukkuutensa tapaamiselle Arkangelissa Arktisen neuvoston kokouksessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.