Mainos

Niinistö toppuuttelee puheita Putinin ja Trumpin vierailusta

Presidentti Sauli Niinistö toppuuttelee spekulaatioita Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisesta Suomessa. Niinistö sanoi keskustelleensa kaikkien Arktisen neuvoston jäsenmaiden johtajien kanssa mahdollisesta huippukokouksesta jo vuoden päivät.

Sellaisen järjestäminen ei kuitenkaan tapahtuisi nopeasti, Niinistö korosti. Edellytys on, että kokouksella olisi jotakin konkreettista annettavaa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Suomi tulee Arktisen neuvoston puheenjohtajaksi toukokuussa, ja kausi kestää kaksi vuotta.

Niinistö keskusteli asiasta Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa viimeksi eilen Arkangelin tapaamisessa. Niinistön mukaan Suomen tavoite alueen suhteen on tehdä kaikkensa pelastaakseen se ilmastonmuutoksen kynsistä. Niinistö mainitsi erityisinä huolenaiheina huonosti toimivista laitoksista lähtevän mustan hiilen ja turhan kaasun polttamisen soihduttamalla.

Niinistö piti todennäköisenä, että Putin ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ehtivät tavata toisensa G20-maiden huippukokouksessa, joka pidetään Hampurissa heinäkuussa.

Niinistön mukaan eilisten keskustelujen perusteella vaikuttaa siltä, ettei sen paremmin Moskovassa kuin Washingtonissakaan ole juuri nyt selvää käsitystä, miten suurvaltojen suhteet muotoutuvat.

Presidentin mukaan keskusteluissa ei ole ollut esillä ajatus, että Trump ja Putin tapaisivat toisensa Suomessa kahdenvälisesti.

– Niin kauan kuin he eivät ole toisiaan tavanneet, emme tiedä, miten suhteet muotoutuvat. Sen jälkeen kun he ovat toisensa tavanneet, olemme viisaampia, Niinistö sanoi.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.