Mitä tarkoittaa 3G-matkailu?

3G viittaa englanninkielen 3 Generations -termiin, eli kolmeen sukupolveen. 3G-matkailulla tarkoitetaan lomaa usean sukupolven voimin.

3G- eli kolmen sukupolven matkailussa yhdistyy loman mukavimmat puolet. Kun pariskunnat saavat yhteistä, kahdenkeskistä laatuaikaa, lapset pääsevät viettämään lomaansa tutussa ja turvallisessa ilmapiirissä. Isovanhemmat voivat yhdistää lomaansa kahdenkeskisen ajan lisäksi myös ajanvieton jälkipolviensa kanssa.

Usean sukupolven matkoissa tarpeet otetaan huomioon jo loman suunnittelussa. Hotellin tulee tarjota erilaisia alueita ja aktiviteetteja eri-ikäisille asiakkailleen ja lomalaisilleen. Rauhallisempien allasalueiden, baarien ja kauneushoitoloiden vastapainona toimivat lasten altaat, lapsille suunnitellut aktiviteetit, ja esimerkiksi urheilullisten tanssiesitysten suunnittelu, joita voi myöhemmin esittää vanhemmille ja isovanhemmille.

Ruotsissa 3G -matkailua on harrastettu pidempään, mutta suomalaisten keskuudessa käsite on vielä tuore. Taustalla voivat vaikuttaa muun muassa kulttuurilliset käsitteet ja perhekeskeisyyden erot.

Tärkeintä 3G-matkailussa on omien tarpeiden ja toiveiden julkituominen ennen matkaa ja jopa matkasuunnittelua. Jos isovanhemmat eivät halua lähteä lomalle vain lastenvahdeiksi, on pelisäännöt hyvä tehdä selviksi kotona ennen matkalle lähtöä.

Oletko sinä kokeillut 3G -matkailua? Kerrothan kokemuksistasi!

AVA

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja