Mitä tapahtui Kimi Räikkösen ratkaisuyrityksessä? ”Yhtäkkiä puski toisessa mutkassa”

Kimi Räikkönen ei ollut vielä Kanadan GP:n aika-ajon jälkeen täysin selvillä siitä, mikä hänen viimeisellä tykityksellään meni niin pahasta pieleen.

MAINOS

Kanadan GP C Morella -
aika-ajot myös Subilla!

Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Aika-ajot poikkeuksellisesti suorana myös Sub-kanavalla.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Räikkönen menetti pelin jo ensimmäisissä mutkissa rutistaessaan viimeistä kierrosaikaa ulos Ferrarin autosta. Virhe kävi kalliiksi, kun suomalainen jäi viidenneksi tallikaveri Sebastian Vettelin kiidettyä paalupaikalle ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta.

Räikkönen sadatteli tilannetta tiimiradioon: ”Hukkasin jo koko ***** kierroksen". Hän ei osannut vielä hetkeä autosta nousemisen jälkeen sanoa, mitä radan alussa tapahtui.

– No eipä siinä paljon saanut aikaiseksi, Räikkönen aloitti aika-ajojen kertaamisen C Morelle.

– Jostain syystä puski yhtäkkiä siinä toisessa mutkassa enkä pystynyt oikein kääntymään ja oli pakko yrittää päästä siitä poiskin vielä, mutta eipä se riittänyt sitten enkä pysynyt enää radalla.

Hyperpehmeiden renkaiden huonon pidon piikkiin hän ei tilannetta laske.

– Ihan hyvin ne ovat toimineet. En tiedä, mitä tapahtui tuossa viimeisessä.

Sunnuntai-illan kisa vaikeutui tuloksen myötä huomattavasti. Ferrarit ja sijoille kaksi ja neljä yltäneet Mercedekset ovat lähtöruudukossa muusta kärkikymmeniköstä poiketen astetta kovemmilla eli ultrapehmeillä renkailla. Esimerkiksi Red Bullilla on alla hypersoftit, jotka lämpenevät nopeasti ja kuluvat myös loppuun aiemmin.

– No katsotaan nyt. Totta kai siellä on muutama (kuski) vähän eri renkailla. Katsotaan, mitä siinä tapahtuu, Räikkönen tyytyi toteamaan.

Lue myös:

    Uusimmat