Kimi Räikkönen aika-ajojen lopun pannukakusta – "Sen jälkeen ei tapahtunut oikein mitään"

Ferrarin Kimi Räikkönen jäi vasta kuudenteen ruutuun Ranskan GP:n aika-ajoissa. Räikkösen aika-ajojen lopusta tuli pannukakku erinäköisten virheiden ja sekoilujen keskellä.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!

Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen oli jo kellottamassa kolmannen osion alkuvaiheilla hyvän noteerauksen, mutta aivan radan loppupuolella hän sortui virheeseen.

– Ensimmäinen kierros oli suhteellisen hyvä aika sinne loppuun saakka. Sitten lähti perä alta, Räikkönen kertoi C Moren lähetyksessä.

– Ehkä rata oli vähän kostea siinä, Räikkönen pohti taustaa virheelle.

– Sen jälkeen ei tapahtunut oikein yhtään mitään, Ferrarin suomalaiskuski murjaisi loppuhetkien tapahtumista.

Haasin ranskalaiskuljettaja Romain Grosjean täräytti seinään, minkä myötä kolmas osio keskeytettiin punaisten lippujen takia. Kun ajaminen jatkui, Räikkönen syöksyi ensimmäisenä radalla yrittämään kunnon noteerausta.

Räikkönen teki kuitenkin ensimmäisellä yrityksellään virheen. Tämän jälkeen Räikköselle ilmoitettiin, että hänelle ei jää enää bensaa useampaa yritystä varten.

Lopulta Räikkösen viimeisetkin kierrokset epäonnistuivat, eikä hän pystynyt parantamaan aikaansa.

Sunnuntain kisaan Räikkönen ja Ferrarin saksalaiskuski Sebastian Vettel lähtevät Mercedekseen nähden erilaisella rengastaktiikalla. Mercedes lähtee kisaan supersofteilla, muut kärkitallit taas ultrasofteilla.

– Meidän laskelmissa on parempi aloittaa näiden. Jollain muulla saattoi olla toisenlainen näkemys. Huomenna sen sitten näkee, että mikä oli paras lähestymistapa, Räikkönen mietti.

Aika-ajojen ykkönen oli Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ennen hänen suomalaista tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

Lue myös:

    Uusimmat