Kimi Räikkönen hämmästeli Alfa Romeon toimintaa: "En tiedä, mitä tapahtui"

Kimi Räikkönen ei saanut parastaan irti Steiermarkin GP:n aika-ajossa lauantaina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen sijoittui sadekelissä ajetussa aika-ajossa 16:nneksi ja putosi näin ensimmäisenä kuljettajana jatkosta ensimmäisen, 18-minuuttisen aika-ajo-osion jälkeen.

Jossiteltavaa jäi, sillä avausosio keskeytettiin ennen aikojaan, kun Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi ajoi ulos Red Bull Ringin toiseksi viimeisessä mutkassa.

– Viimeinen kierros olisi voinut olla ihan riittävä päästä jatkoon, mutta sitten toinen meidän automme pysähtyi radalle ja tuli punaiset liput, Räikkönen harmitteli.

Räikkönen myös hämmästeli sitä, miksi Alfa Romeon mekaanikot toimivat niin hitaasti renkaanvaihdon yhteydessä.

– En tiedä, mitä tapahtui. Kesti ikuisuuden saada uudet renkaat. Oli muutama kierros sitä ennen jo, kun vähän jouduin hidastamaan, kun muut hidasti edessä.

– Aika huonosti meni. Vauhti oli suhteellisen ok suurimmaksi osaksi. Suhteellisesti olisi ollut paljon paremmat mahdollisuudet tänään kuin viime viikolla.

Pienen parannuksen Räikkönen sentään teki. Viikko sitten hän lähti matkaan 19. lähtöruudusta. Mikä hänen kannaltaan parasta, Alfa Romeon C39-auton vauhti oli viikko sitten huomattavasti parempaa kilpailussa kuin aika-ajossa.

Kimi Räikkösen kommentit aika-ajon jälkeen:


Lue myös:

    Uusimmat