Mitä suomalaiset oikeasti haluavat sängyssä? Terapeutti ja lääkäri kuulevat sen, mitä kumppanille ei kehdata kertoa

Seksuaaliterapeutti ja seksologi paljastavat, mitä suomalaiset todella haluavat sängyssä.

Millaisia toiveita omalla kumppanilla on seksin suhteen? Mitä miehet toivovat seksielämäänsä, entä mistä naiset haaveilevat? Haluista kannattaa kysyä suoraan omalta kumppanilta, mutta me esitimme kysymyksen myös alan asiantuntijoille. Seksuaalilääketieteen asiantuntija, erikoislääkäri Juhana Piha ja seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi tietävät, mitä seksielämään toivotaan.

1. Aloitteellisuus

– Miehille on turhauttavaa, että he joutuvat aina tekemään aloitteen seksiin ja olemaan naisen suostumuksen varassa. Se on epätasa-arvoista. Miehet toivovat aktiivisuutta kumppaneiltaan, Piha toteaa.

Vuohtoniemi on samoilla linjoilla.

– Erityisesti miehet toivovat sitä, että kumppani olisi aktiivinen ja aloitteellinen, Vuohtoniemi kertoo.

2. Nautinnon näkeminen

Näytä, että nautit! Käsitys siitä, että mies välittäisi vain omasta orgasmistaan, on Pihan mukaan puppua. Miehet haluavat nähdä, kuulla ja kokea kumppanilleen tuottamansa nautinnon, joten anna palaa.

– Nauttimaan ei voi pakottaa, mutta miehelle on todella tärkeää, että nainen nauttii seksistä. Joidenkin tutkimusten mukaan keski-ikäiselle miehelle voi olla tärkeämpääkin tuottaa naiselle orgasmi kuin saada se itse. Miehet haluavat antaa naiselle nautintoa, Piha vakuuttaa.

– Toisen nautinnon näkeminen kohottaa itsetuntoa. Minua halutaan ja toinen nauttii, miehen itsetuntoa ei voi paremmalla tavalla kohottaa.

3. Suuseksi

– Useimmat miehet toivovat suuseksiä, mutta myös haluavat antaa sitä kumppanille. Tämä on asia, josta pitää puhua kumppanin kanssa. On ihmisiä, jotka eri syistä eivät pidä suuseksistä. Useimmat kyllä pitävät sitä nautinnollisena, Piha kertoo.

Suuseksitoiveet voivat kertoa siitä, että seksiltä ylipäänsä odotetaan muutakin kuin pelkkää yhdyntää.

– Sekä miehet että naiset toivovat enemmän suuseksiä, että siirryttäisiin pois yhdyntäkeskeisyydestä, Vuohtoniemi vahvistaa.

4. Läheisyyttä

Läheisyyden kaipuu ei katso sukupuolta.

 – Erityisesti naiset, mutta myös miehet kaipaavat läheisyyttä, että seksissä olisi tunneyhteys, eikä se olisi vain fyysistä, Vuohtoniemi kertoo.

5. Uskallusta olla oma itsensä

Moni ei uskalla kertoa kumppanilleen toiveistaan. Puhuminen kuitenkin kannattaa. Muistathan myös kuunnella itse kumppaniasi!

– Kokemukseni mukaan sekä naiset että miehet toivovat, että he voisivat toteuttaa omia mieltymyksiään. Toivotaan, että kumppanille uskaltaisi ja voisi kertoa, mitä haluaa, oli se sitten vaikkapa sitomista tai piiskaamista tai jonkun asusteen käyttöä, Vuohtoniemi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja