Mitä SJK:ssa tehdään väärin? Kapteeni Mehmet Hetemaj: "Jokainen meistä on alisuorittanut"

SJK on voittanut talvikauden kymmenestä ottelustaan kaksi, pelannut kolmesti tasan ja hävinnyt viisi. Kapteeni Mehmet Hetemaj tiedostaa vaikeudet alkavan Veikkausliigakauden alla.

Viime kauden kymmenestä viimeisestä ottelusta SJK voitti vain kaksi. Sekava kurssi ei toistaiseksi ole kääntynyt.

– Me tiedostamme jokainen tämän olevan tulosurheilua. Talvikauden otteluissa on kuitenkin ollut myös paljon hyvää, eikä joukkue ole ollut noissa ihan vielä valmis, Hetemaj sanoi MTV Urheilulle Veikkausliigakauden avaustilaisuudessa.

Päältä katsottuna Seinäjoella on kaikki katettu menestykselle. Uusi ja moderni stadion sekä esimerkillisesti hoidettu talous kertovat SJK:n olevan organisaationa matkalla oikeaan suuntaan. 

Simo Valakarin lähdettyä seurasta helmikuussa 2017 urheilulliset tulokset ovat kuitenkin romahtaneet. Kaksi vuotta sitten joukkue sijoittui Valakarin lähdön jälkeen seitsemänneksi ja viime kaudella jopa putoamistaistelu uhkasi lopulta yhdeksänneksi päätynyttä seuraa.

Seinäjoella päävalmentajan tehtävissä ovat Valakarin jälkeen olleet Sixten Boström, Manuel Roca, Brian Page ja Tommi Kautonen. Alexei Eremenko liittyi varsin nimekkääseenkin listaan toukokuussa 2018. 

Neljä vuotta Seinäjoella pelannut Hetemaj näkee vastuun yhteisenä.

– Huonosta menestyksestä ei voida missään nimessä syyttää pelkästään Simon jälkeisiä valmentajia. Jokaisen meidän on muistettava päivittäisen tekemisen merkitys ja toteutettava se hyvin.

Alkavan kauden SJK:ssa Hetemaj neuvoo seuraamaan esimerkiksi yhdysvaltalaista hyökkääjää Dion Acoffia. 27-vuotias laitahyökkääjä saapui Seinäjoelle helmikuussa islantilaisseura Valurista. 

– Hän on älyttömän nopea. Moshtagh Yaghoubi on tietenkin myös pelaaja, jolta voi kentällä odottaa kaiken näköisiä suorituksia.

SJK aloittaa Veikkausliigakauden huhtikuun 6. päivä kotikentällään HIFK:ta vastaan.



Lue myös:

    Uusimmat