Kommentti: Palauttaako Alexei Eremenko sr. kurin SJK:hon?

Alexei Eremenko senior saa SJK:n päävalmentajana ainutlaatuisen tilaisuuden loistaa Suomen kentillä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun tiistain juttu SJK:n valmentajavaihdoksesta.

Pietarsaarelaisjoukkueen peräsimessä toimiessaan Eremenko sai selviytyä aina nuorehkoilla pelaajilla ja pienellä budjetilla. Hän ei varsinaisesti päässyt suuremmin loistamaan, vaikka teki mainiota työtä rakastamassaan seurassa - maltillisella korvauksella.

FF Jaro pelasi usein viihdyttävää futista ja onnistui lähes poikkeuksetta säilyttämään sarjapaikkansa - mikä olikin useimmiten se tärkein tavoite, pelaajakehityksen lisäksi.

Moni pelaaja on kukoistanut urallaan juuri Eremenkon alaisuudessa, mainittakoon heistä nyt vaikkapa Simon Skrabb, Joona Veteli ja Ymer Xhaferi.

Seinäjoella 54-vuotiaalla luotsilla on käsissään jopa sangen mainio pelaajamateriaali. Hyvän miehistön myötä odotuksetkin nousevat koviksi.

Sen sai huomata Tommi Kautonen, joka sai haluamansa palaset, mutta palikoita hän ei saanut ikinä kohdilleen. SJK:n peli ei kehittynyt lähes kahdeksan kuukauden aikana. Tulos jäi kauttaaltaan jopa hämmentävän laihaksi.

Eremenko oli Jaro-vuosinaan muutamia kertoja kärkivaihtoehtona kotimaisen suurseuran, HJK:n kippariksi, mutta siirrot jäivät lopulta aina kalkkiviivoilla toteutumatta. Nyt, SJK:ssa, Eremenkolla onkin oiva mahdollisuus näpäyttää Klubia. Ennen tosin edes toiveita siitä, hänen pitää onnistua palauttamaan kuri ja järjestys seuraan - sen on oltava ensimmäinen tehtävä.

Toiseksi hänen pitää saada SJK:n kollektiiviseen pelaamiseen selkeä punainen lanka. Toisteisuuden pitää näkyä aiempaa selvemmin pallollisessa pelaamisessa. Seurajohdon on annettava myös Eremenkolle täydellinen työrauha, vaikka tulokset jäisivätkin alussa piippuun.

Todennäköisesti uuden valmentajan pitää tehdä myös siivousta pelaajiston suhteen viimeistään kauden päätteeksi. Tiedot kertovat, että osa runkopelaajista on mukavoitunut liiaksikin Pohjanmaalla. Päivittäinen vaatimustaso ja toimintakulttuuri ylipäätään on löystynyt Simo Valakarin aikakauden jälkeen.

Hyvä kuukausipalkka ja viihtyisät puitteet riittävät liian monelle. Kuinka moni SJK:n pelaajista haluaa aidosti ja kuumeisesti urallaan eteenpäin - ja on siten valmis tekemään kaikkensa kehittyäkseen jalkapalloilijana?

Lue myös:

    Uusimmat