Mitä Red Bull suunnittelee? Max Verstappen voi joutua hankalaan rakoon kriittisessä vaiheessa

F1-mestaruustaisteluun kahteen viimeiseen kisaan kahdeksan MM-pisteen johdossa lähtevälle Max Verstappenille joudutaan mahdollisesti vielä vaihtamaan uusi moottori, mikä tietäisi hollantilaiselle lähtöruuturangaistusta kriittisessä vaiheessa kautta.

Verstappen voi teoreettisesti varmistaa uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden, jos hän saavuttaa tulevan viikonlopun historian ensimmäisestä Saudi-Arabian GP:stä 18 pistettä enemmän kuin Mercedeksen Lewis Hamilton.

Hamiltonille taas riittää mestaruuteen voitot jäljellä olevista kilpailuista, joten tilanne on vielä vahvasti auki.

Saksalaissivusto F1-insider kertoo Red Bullin pyytäneen moottorivalmistajaansa Hondaa ottamaan kaiken mahdollisen tehon irti viimeisissä kisoissa. Tämä tulee tarpeeseen heti uudella Jeddahin katuradalla, jossa ajetaan kaasu pohjassa peräti 79 prosenttia reilun kuuden kilometrin mitasta.

Nykyisessä moottorissa on kuitenkin ajettuja kilometrejä jo noin 2 000, joten Honda on tiettävästi suositellut vielä yhtä moottorin vaihtoa. Se tietäisi auttamatta lähtöruuturangaistusta.

Verstappenilla on jo käytössään kauden neljäs voimayksikkö, kun sallittu määrä oli kolme. Pelkän polttomoottorin käyttöön ottaminen toisi kymmenen lähtöruudun rangaistuksen ja sitä seuraavan osan ottaminen päälle viisi ruutua lisää.

Neuvonantaja Helmut Markon mukaan Red Bull ei suunnittele toimenpidettä ainakaan Saudi-Arabiaan. Mitä sen jälkeen tapahtuu, jää nähtäväksi.

– Moottorin vaihtoa ei ole suunniteltu Saudi-Arabiaan tällä hetkellä, Marko toteaa.

– Jos se tehdään, se tulee Abu Dhabissa, hän lisää.

Hollantilaisen mestaruus vaatisi Saudi-Arabiassa epäonnistumista Hamiltonille, koska Verstappenin voittaessa Mercedes-kuskin tulisi jäädä jäännöspisteille. Marko ei halua lähteä spekuloimaan millään tavalla suuntaan tai toiseen.

– Pysy kaukana minusta tai alan muuten laskeskella, että Max on jo hukannut yli 50 pistettä muista kuin itsestään johtuvien virheiden takia, Marko tokaisee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja