Mitä mukaan talvilomareissulle? Sää heittelehtii laidasta laitaan – tarjolla runsaita lumisateita, myrskytuulta mutta myös aurinkoa!

Etelä-Suomen koululaiset viettävät ensi viikolla alkavaa hiihtolomaansa hyvin vaihtelevassa säässä.

Maanantaina Pohjois-Suomeen tulee reilusti lunta. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet jäävät tuolloin vähäisiksi. Päivä on pilvinen.

Lämpötiloiltaan alkuviikko on suuressa osassa maata nollan ja viiden asteen välillä. Vähintään yksi matalapainealue ylittää Suomen etelän hiihtolomaviikon aikana.

– Tiistai näyttää olevan suojapäivä, silloin lämpötila kohoaa nollan yläpuolelle Oulun korkeudelle asti ja etelässä voi olla tiistaina olla 3–4 astetta, kertoo Forecan meteorologi Kristian Roine

–  Keskiviikkona tulee Pohjois-Suomessa lisää lunta ja Etelä- ja Keski-Suomessa tulee ainakin lumikuuroja. Keskiviikko on pilvinen sateiden vuoksi.

Kaikkiaan pohjoisessa tulee lunta maanantain ja keskiviikon välisenä aikana 15 senttiä.

Loppuviikko on kylmempi

Loppuviikko on aurinkoisempi ja kylmempi, arvioi Roine.

– Aurinko paistanee ensi viikolla parhaiten loppuviikosta, kun matalapaine väistyy pois. Ihan itärajalla Lapissa on vähän kireämpää pakkasta.

Keskiviikkona läntisillä merialueilla voi myrskytä, ja myös lännen manneralueella voi tuulla erittäin voimakkaasti.

Hiihtolomaviikon lämpimin päivä on tämän hetkisten tietojen mukaan tiistai. Päivän pilvipeite voi rakoilla jossain päin Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat