Eteläsuomalaisten hiihtoloman lopusta tulossa sateinen ja lämmin – Lapissakin mennään lähelle nollaa

Ensin pakastuu koko maassa, sitten pukkaa lämmintä ilmaa. Loppuviikosta lämpötila nousee Lapissakin nollan tienoille, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sää kylmenee koko maassa huomiseen mennessä, mutta sitten onkin luvassa taas lämpenevää, sateita ja tuulista ilmaa. Hiihtolomaa vietetään tällä viikolla eteläisessä Suomessa, jossa lunta ei tosiaankaan ole luvassa. Lumet saattavat huveta myös keskisestä Suomesta loppuviikolla runsaiden sateiden myötä.

Torstaina Suomessa vallitsee korkeapaineen alue. Sää on poutaista, aurinkokin näkyy.

– Sää kylmenee pohjoisesta alkaen, kun Suomeen virtaa kylmää ja kuivaa ilmaa. Ensi yönä etelässäkin mennään pakkasen puolelle. Pohjoisessa on aamulla 10-20 astetta pakkasta, Lapissa paikoin enemmän, meteorologi Aleksi Jokela sanoo.

Torstain jälkeen säätyyppi muuttaa jälleen sateiseksi.

– Atlantilta tulee voimakas matalapaine. Perjantaina ja lauantaina sataa monin paikoin. Tuulet ovat voimakkaita ja voivat voimistua lähelle myrskyä läntisillä merialueilla, mutta ei yhtä koviksi kuin alkuviikosta, Jokela kertoo.

Perjantaina sataa runsaasti. 

– Maan etelä ja keskiosassa tulee enimmäkseen vettä ja räntää. Pohjoisessa tulee räntää ja lunta. Lapissa lunta tulee perjantain ja lauantaina aikana 5–10 senttiä. 

Lauantaina sateet ovat paikoin runsaampia kuin perjantaina.

– Maan etelä ja keskiosassa on vetistä lauantaina. Todennäköisesti loputkin lumet sulavat keskiosissa maata. Pohjoiseen virtaa lauhaa ilmaa ja pakkanen hellittää viikonloppuna.

Alkuviikolla sää saattaa jälleen viilentyä koko maassa. Ensi viikolla eli viikolla 9 hiihtolomaa vietetään Väli-Suomessa eli muun muassa Hämeessä, Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja