Mitä ihmettä? Jokereiden illan vastustajan kakkosmaalivahtina toimii hyökkääjä – kenttäpelaajiakin vain kolme ketjullista

Helsingin Jokerit pelaa keskiviikkona kotonaan jääkiekon KHL:ssä Slovan Bratislavaa. Vierasjoukkue on saapunut Helsinkiin vain 15 kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin voimin. Varsinainen maalivahti ei enää tällä kaudella pelaa.

Slovan Bratislavan kokoonpanosta vielä erikoisemman tekee se, että luukkuvahdiksi on keskiviikkona merkitty joukkueen hyökkääjä Casey Bailey. Maalia vartioi tällä kaudella yhden KHL-ottelun pelannut 18-vuotias Michal Vojvoda.  

Joukkue marssittaa jäälle keskiviikkona ainoastaan kolme ketjua. Slovanissa pelaavat muun muassa Liigassa SaiPaa edustanut Chad Rau ja Ässissä kiekkoillut Ziga Jeglic.

Erikoisen ratkaisun taustalla on tällä kaudella 36 ottelussa torjuneen Jakub Stepanekin pelikielto. Urallaan Liigassa Rauman Lukkoakin edustanut maalivahti menetti maanantaina hermonsa ja löi maassa olevan rikkinäisen mailan päin tuomaria.

Stepanek sai tuomarin koskemattomuudesta viiden ottelun pelikiellon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Slovan on sekä läntisen konferenssin että koko KHL:n viimeisenä. Joukkue on 69 pisteen päässä läntisen konferenssin kärkijoukkue TsSKA:sta.

Sarjajumbo on voittanut kauden 60 ottelustaan varsinaisella peliajalla vaatimattomat kymmenen ja hävinnyt 42. Konferenssin jumbojoukkue on tehnyt sata maalia ja päästänyt 204.

Jokereiden ja Slovanin ottelu on tilanteessa 2-0. Jesse Joensuu on tehnyt molemmat helsinkiläisjoukkueen maalit.

Lue myös:

    Uusimmat