Jokerit voitti tapahtumarikkaan ottelun Spartakia vastaan 5-4 lukemin – ratkaisu syntyi alivoimalla

Helsingin Jokerit on voittanut jääkiekon KHL:ssä Moskovan Spartakin maalein 5–4. Jokereille ottelu oli ensimmäinen seitsemän pelin vieraskiertueen jälkeen. Jokerit hävisi vieraskiertueensa kolme viimeistä ottelua, mutta ratkaisi kotikaukalossaan voiton Steve Mosesin ja Brian O'Neillin täysosumilla.

Sakari Mannisen loukkaantuminen avauserässä säikäytti jokeriryhmää, mutta hän palasi pienen tauon jälkeen takaisin peliin. Hän oli saanut kiekon naamaansa.

Moses sivalsi 4–3-maalin näyttävällä laukauksella kolmannen erän alussa, ja O'Neill kaunisteli lukemia erän puolivälin jälkeen alivoimalla. Helsinkiläisten muut maalintekijät olivat avauserässä osuneet Viktor Lööv ja Sami Lepistö sekä toisessa erässä viimeistellyt Nicklas Jensen.

Spartak säikäytti vielä varsinaisen peliajan päätösminuutin kavennuksellaan, mutta ei pystynyt punnertamaan tasoihin.

–  Isot jäähyjen tapot lopussa, mutta ihan loppuun asti emme kestäneet kolmella. Saimme vähän energiaa takaisin. Pitkät reissut ovat vieneet energiaa, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumi Viasatin tv-haastattelussa.

Jokerit oli jo aiemmin varmistanut pudotuspelipaikkansa. Helsinkiläisjoukkue kohtaa ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä Moskovan Dinamon.