Mitä ihmettä Hyundailla touhutaan? Ott Tänak hämmentävän tapahtumasarjan keskiössä

Ott Tänakilta hämmentävä lausunto ek-maalissa: "Meille on sanottu, ettemme saa yrittää kovaa" 1:46
Ott Tänakilta hämmentävä lausunto 9. erikoiskokeen maalissa: "Meitä on pyydetty ajamaan turvallisesti."

Hyundain mahdollisesti antama tiimikäsky nousi puheenaiheeksi Sardinian MM-rallin 9. erikoiskokeen jälkeen, kun tallin virolaistähti Ott Tänak laukoi kovaa tekstiä maalihaastattelussa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tänak, joka on käynyt huimaa sekuntitaistelua kisan kärkipaikasta Toyotan Sébastien Ogierin kanssa läpi viikonlopun, menetti ykkössijansa 9. pätkällä häviämällä sen 6,8 sekunnilla ranskalaiselle. 

Erikoiskokeen maalissa hän yllätti kaikki. 

– Meitä on pyydetty ajamaan turvallisesti ja välttämään kovaa yritystä, silminnähden ärtynyt Tänak totesi kahdesti viitaten Hyundain antamaan tiimikäskyyn. 

Yllä olevalla videolla Tänakin haastattelu 9. erikoiskokeen maalissa. 

Seuraavalla pätkällä Tänakin aikatappio Ogierille oli 6,4 sekuntia. Samalla Ogierin johto kokonaiskisassa kasvoi 9,7 sekuntiin. 

– Otan vähän rennommin. Minulla ei ole tuntumaa autoon. En siis pysty ajamaan äärirajoilla, Tänak kommentoi. 

Olet siis samaa mieltä tallin viestin kanssa ottaa varman päälle?

– Kyllä, mutta ei minulla ole myöskään tuntumaa yrittää kovaa. Ei minulla ole luottoa autoon. 

Tänakin kertoma tarina siis muuttui hieman tunnin sisällä, mikä herätti myös epäilyksiä kommenttien totuudenmukaisuudesta.

Ogierilla oli ainakin epäilyksensä 10. erikoiskokeen maalissa. 

– Ei minun tarvitse uskoa mitään tuollaista. 

– Vaikka he olisivat sanoneet hänelle jotain tuollaista, niin en tiedä, miksi hän kunnioittaisi sitä, jos olen rehellinen. 

– Meillä on taistelu käynnissä. Miksi hän luovuttaisi? En tiedä, en voi tuomita. Hän on siinä tilanteessa, en minä, Ogier pyöritteli. 

Tänak puhalsi toivoa mestaruushaaveisiinsa kolmen viikon takaisella Portugalin MM-rallin kakkossijallaan. Nyt tarjolla olisi jopa suurin pistepotti lauantain päätteeksi, mutta Tänak – ainakin omien sanojensa mukaan – joutui vetäytymään taistelusta saamansa toiveen takia.

Onko Tänakin autossa jotain vaarassa hajota vai haluaako tiimi vain turvata tallipisteitä? Vai sumuttaako virolainen kaikkia ja hyökkää vielä lauantain ajopäivän päätteeksi? Siinä ainakin muutama vaihtoehto virolaisen yhtäkkiä heikentyneelle vauhdille. 

Hyundain tiimipomo Cyril Abiteboul painotti kauden alla, että talli tavoittelee tänä vuonna erityisesti siltä puuttuvaa kuljettajien maailmanmestaruutta. 

MM-sarjaa johtava Hyundai-tähti Thierry Neuville keskeytti lauantaina 8. erikoiskokeella (video alla). Seuraavan erikoiskokeen jälkeen Tänak kertoi tiimiltä saamastaan ohjeesta ajaa rauhallisemmin ja vältellä kovaa yritystä. 

Massiivinen käänne rallin maailmanmestaruustaisteluun – Thierry Neuville ajoi ulos: "Siellä lepää kaukana puskassa!" 1:04
Massiivinen käänne rallin maailmanmestaruustaisteluun – Thierry Neuville ajoi ulos: "Siellä lepää kaukana puskassa!"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat