Mitä ajattelisit suhteesta, jossa mies tarjoaa ja maksaa kaiken? Lukijat vastaavat: "Sinun kuvailemasi järjestely on lähinnä sugardaddyjen hommaa"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kuinka paljon mies voi seksisuhteessa tarjota naiselle illallisia, matkoja ynnä muita palveluita, ettei naiselle synny kuva seksin ostamisesta, vaikka kyse on kohteliaisuudesta? Haittaisiko sinua siis, jos mies maksaa niin sanotusti kaiken?" kysyy nimimerkki Varakas.

Näin raati vastasi:

"Tärkeintä on varmistaa, että nainenkin haluaa vain seksisuhteen. Nainen kuitenkin useammin tarvitsee myös henkisen suhteen, jotta seksikään tuntuisi miltään. Jos nainen haluaa enemmän, tasavertaisen suhteen, silloin olo voi tuntua maksulliselta."
– 30, sinkku

"En itse osaisi ajatella tuollaista seksin ostamisena seksisuhteessa, mies saa tarjota tuon kaiken, jos haluaa! Mutta asioiden on oltava selvästi yhdessä puhuttuja ja sovittuja, eli jälkeenpäin ei saa tapahtua mitään yllättäviä velkojen perimisiä."
– 27, suhteessa

"Molempien pitäisi tarjota suunnilleen tasapuolisesti omien taloudellisten kykyjensä mukaan. Huonommin tienaava voi kokata koti-illallisen, tarjota hotelliyön tai ulkomaan reissulla illallisen ravintolassa. Pääasia on, että edes yrittää antaa jotain."
– 39, avoliitossa

"En usko, että tähän on yleispätevää vastausta. Riippuu naisen arvomaailmasta, ja miten kokee tilanteen. Puhuisin asiasta suoraan hänen kanssaan (hienotunteisesti)."
– 36, naimisissa

"Ei haittaisi, jos asioista puhutaan suoraan ja molemmat tietävät, mitä haluavat. Mikäli mies siis esimerkiksi tarjoaisi hotelliyön, olisi se pelkästään kohteliasta. Kunhan mies ei edellyttäisi erikoispalveluja sängyssä, ja jättäisi naista vaille huomiota."
– 38, sinkku

"Ei haittaisi. Jos tämä sopii kummallekin ja asiasta on puhuttu aikuisten oikeasti. Tärkeintä on, että asiasta keskustellaan avoimesti. Nykyisessä parisuhteessa on ollut alusta asti tiedossa, etten pääse samoihin ansioihin mieheni kanssa, ja se ei haittaa."
– 36, parisuhteessa

"Omasta mielestäni seksisuhteeseen ei kuulu seksin lisäksi mikään muu, korkeintaan kuulumisten vaihto silkasta kohteliaisuudesta. Sinun kuvailemasi järjestely on lähinnä sugardaddyjen hommaa."
– 30, sinkku

"Kuulostaa enemmän seurustelu- tai sugardaddy-suhteelta kuin vain seksisuhteelta. Seksisuhteessa tapaamiset mielestäni rajoittuvat pelkästään seksistä nauttimiseen, eikä kumpikaan käytä rahaa toisiinsa."
– 49, eronnut

"Pelkkä seksisuhde ilman tunteita? Kiihkoa? Suunnittelet kuitenkin matkoja? Wau. Jos itse sopisin jonkun kanssa, että pelkkä seksisuhde, niin puolestani mies saisi ihan vapaasti maksaa kaiken. Ei seksisuhde kestä loppuelämää. Anna mennä vaan."
– 37, parisuhteessa

"Todennäköisesti itselleni tulisi vähintään huono omatunto, ellei jopa maksullinen olo. Anna hänen maksaa itse omansa silloin tällöin, jos hän itse tarjoutuu, sekä pidä huoli, ettet syyllistä seksittömyydestä, jos hän ei haluakaan."
– 33, parisuhteessa

"Jos toisella on aidosti varaa ja hän haluaa tarjota asioita, niin se on mielestäni ok. Mutta jos tulee tunne, että vastikkeeksi vaaditaan jotain, niin voisi tulla ikävä olo. Jos tulee olo, että toinen haluaa hemmotella, niin tuntuu ainoastaan ihanalta!"
– 50, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat